USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Зеленський скасував указ про обов'язкову шкільну форму

20 Червня 2019 20:15
Президент України Володимир Зеленський визнав указ про шкільну форму від 12 червня 1996 року таким, що втратив чинність.

Відповідний указ №418/2019 опублікований на сайті президента.

Нагадаємо, що 15 червня було зареєстровано петицію, в якій батьки вимагали скасувати обов'язкову шкільну форму.

Петицію створили, тому що через чинний указ президента визначати обов'язковість форми могла школа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Навуходоносор Показати IP 20 Червня 2019 20:41
Не бачу нічого поганого в шкільній формі. В Японії, наприклад, вона впроваджена з 1949 року, і нічого - це зовсім не мішає батькам і школярам. Вже не кажу про те, що форма хоча би візуально нівелює "матеріальну прірву" між тими школярами, точніше - школярками, яких батьки вдягають як "різдвяну ялинку" і тими, кого одягають скромніше. Було би набагато краще, якби "указоманія" нової влади почалася, наприклад, з указу про заборону на підвищення тарифів для населення.
сучасна людина Показати IP 20 Червня 2019 22:46
Шкільна форма - це підлаштування всіх дітей під єдину планку...тобто, даруйте, перетворення їх на сіру масу...стадо, якщо хочете. Переконаний, що ключовим аспектом має бути - індивідуальність. Лише це єдиний шлях до успіху. P.S. А вдягнутися стильно і гарно сьогодні можна дуже просто. Хто має "муху в носі" той мене зрозуміє)))
Анонім до сучасна людина Показати IP 21 Червня 2019 01:09
Твоє "сучасне" це забуте старе,форма щоб діти приходили в школу вчитись,а не в лосінах і шортах,чи то трусах з губами розпухшими і бровами як в Брєжнєва,відволікається дитина від навчання,в школах як в публічних домах,ваша сучасність це черга за гуманітаркою і хамська поведінка,ти йди гроші зароби,а тоді говори про "сучасність".
1 до Анонім Показати IP 21 Червня 2019 10:09
Якщо у Вас є діти шкільного віку, то Ви прекрасно знаєте, що діти в школу ходять, як хочуть, просто одягають зверху піджак, який щороку обходиться більше ніж в тисячу гривень. І який потім валяється на стільці. І шкільна форма аж ніяк не нівелює матеріальну прірву.
777 Показати IP 20 Червня 2019 22:52
давай,школу тоже отмените,чего там мелочиться...
Луцьк Показати IP 21 Червня 2019 00:35
Це індустрія додаткових поборів з батьків, не більше того. Правильно скасував, всю совкову бюрократію давно пора виносити на смітник!
Анонім до Луцьк Показати IP 23 Червня 2019 02:07
Ніколи не чула, щоб форму купували в школі))) Про які додаткові побори річ? Всі іноземні елітні школи мають форми, думаєте теж совок винен? Це має допомагати дітям зосередитися на навчанні і є одним зі способів протидії булінгу за матеріальною ознакою, не бачу нічого поганого.
Liki до Анонім Показати IP 27 Березня 2021 15:27
Нажаль, форму мені як я вчилася у школі вимагали купувати в самій школі. Тканина була жахлива, не приємна до шкіри, хотілося б щось краще. Форма мені подобалася, бо я любила свою школу, плюс я відділялася тим що я шлокяр. Я завжди могла прикрасити форму чимось - бантиком, браслетиком... Форма повиина бути, одного кольору, стилю як в Японії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus