USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Зеленський у Бородянці нагадав світові про «ніколи знову». Відео

8 Травня 2022 09:53
Президент Володимир Зеленський у Бородянці на Київщині записав відеозвернення до дня вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні та нагадав головному агресору Володимиру Путіну, що його бункер не врятує.

Про це йдеться у відеозверненні Зеленського.

«Цьогоріч ми кажемо «Ніколи знову» інакше. Ми чуємо «Ніколи знову» інакше. Це звучить болісно, жорстоко. Без оклику, а зі знаком питання. Ви кажете: ніколи знову? Розкажіть про це Україні», – каже він.

Президент розповів, як Росія намагається реконструювати Другу світу, і навіть перевершити «вчителя», стати найбільшим злом в історії людства.

«Фанатичне наслідування нацистського режиму, його ідеям, діям, словам та символам. Маніакальне до деталей відтворення його звірств та «алібі», що начебто надають злу священну мету, повторення його злочинів, та навіть спроби перевершити «вчителя» та посунути його з п’єдесталу найбільшого зла в історії людства, встановити новий світовий рекорд із ксенофобії, ненависті расизму та числа жертв, до якого вони можуть призвести», – сказав Зеленський.

Зеленський нагадав, що «жодне зло не зможе сховатись в бункері».

Український лідер також провів паралелі між Україною та Другою світовою, між різними країнами та українськими містами.

За його словами, нині росіяни знехтували словами «Ніколи знову». Українські міста, які пережили страшну окупацію під час Другої світової війни, настільки, що 80 років мало, щоб про неї забути – знову побачили загарбника. І отримали другу дату окупації у своїй історії, а деякі, як, наприклад, Маріуполь, – третю.

«За два роки окупації нацисти вбили в ньому 10 тисяч мирних людей, за два місця окупації рф вбила 20 тисяч. Через десятиліття після Другої світової війни темрява повернулася в Україну і вона знову стала чорно-білою. Знову! Знову зло повернулося! Знову! В іншій формі, під іншими гаслами, але з тією ж метою. В Україні влаштували криваву реконструкцію нацизму», – сказав Зеленський.

Президент згадав й про місто Бородянка – одна із багатьох жерв цього злочину. Він поцікався тим, чи можуть житлові будинки цивільних у цьому місті нести загрозу для росії.

«Може. 250-кілограмовини фугасним бомбам, якими «сверхдержава» закидала це маленьке містечко і воно оніміло. Воно не може сьогодні сказати «Ніколи знову», воно не може сьогодні нічого сказали. Але тут усе зрозуміло без слів», – додав Зеленський.

Президент запевнив, що зима, яка розпочалася 24 лютого, і триває 8 травня, завершиться, її розтопить українське сонце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луч Показати IP 8 Травня 2022 11:36
Самий крутий президент! Слава Україні!!!
Еге до Луч Показати IP 9 Травня 2022 02:30
а сплативши без субсидій ком.послуги і купивши необхідні дорогущі ліки з 2200гр. пенсії круто проживе крутий? ситий голодного не зрозуміє поки сам на таку пенсію не поживе голодаючи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus