USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зеленський виступив в Конституційному суді: Народ України аплодує розпуску Ради

11 Червня 2019 11:01
Президент України Володимир Зеленський виступив з короткою промовою на засіданні Конституційного суду, де розглядається законність його указу про розпуск Верховної Ради.

За словами президента, рейтинг Верховної Ради складає 4%, що підкреслює правильність рішення про розпуск парламенту, яке «відповідає всім критеріям законності», пише НВ.

«Народ України аплодує рішенню про розпуск Верховної Ради… люди впевнені, що оскарження цього рішення є намаганням депутатів зачепитися за свої повноваження» — заявив президент.

Після кортокої промови Зеленський передав слово своєму представнику Федору Веніславському та покинув зал засідання, «щоб ніхто не казав, що я тисну на суд».

20 травня Володимир Зеленський офіційно вступив на посаду президента України. Виступаючи зі зверненням до народу України, Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання.

Головним аргументом для розпуску парламенту Зеленський назвав дуже низький рівень довіри громадян України до цієї інституції - 4%, а юридичним — відсутність коаліції фактично з 2016 року.

Після консультацій з головам фракцій він підписав указ про проведення дострокових виборів 21 липня. Указ набув чинності 23 травня, а 24 травня в Україні офіційно розпочалася передвиборча кампанія.

24 травня в Конституційний суд надійшло конституційне подання 62 народних депутатів щодо відповідності Конституції України указу про розпуск Верховної Ради. Конституційність указу розглянуть на засіданні у формі усного слухання.

Рішення суду планується оголосити 11 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus