USD 40.50 40.85
  • USD 40.50 40.85
  • EUR 40.65 41.00
  • PLN 10.28 10.40

Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для підготовки до контрнаступу

11 Травня 2023 11:29
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для початку контрнаступу проти Росії, оскільки військові все ще потребують обіцяної західної допомоги.

Про це інформує УП з посиланням на BBC News.

«З тим, що ми маємо, ми можемо йти вперед і бути успішними, але ми втратимо багато людей. Я думаю, що це неприйнятно. Тому нам потрібно почекати. Нам потрібно ще трохи часу», – наголосив Президент України.

Зеленський назвав бойові бригади, які навчалися зокрема країнами НАТО, «готовими», але сказав, що армія все ще потребує «деяких речей», в тому числі бронетехніки, яка «прибуває партіями».

Повідомляється, що протягом останніх тижнів українська влада намагалася зменшити очікування прориву і публічно, і в приватних розмовах.

Високопоставлений урядовець на умовах анонімності заявив, що лідери України «розуміють, що їм потрібен успіх», але цей наступ не слід розглядати як «срібну кулю» у війні.

Зеленський також висловив упевненість, що українські військові зможуть просунутися вперед, попередивши про ризики «замороженого конфлікту», на який, за його словами, «розраховує Росія».

Для Києва будь-який результат, який розчарує Захід, може означати зменшення військової підтримки і тиск на переговори з Росією: «У кожного буде своя ідея. Але вони не можуть тиснути на Україну, щоб вона здала території. Чому будь-яка країна світу повинна віддавати Путіну свою територію?»

Зеленський також відкинув звинувачення РФ в тому, що Україна стоїть за атакою безпілотника на Кремль.

Український лідер заявив, що напад міг бути операцією під чужим прапором, яку здійснила Росія.

«Вони постійно шукають щось, що звучало б як виправдання, кажучи: «Ви робите це з нами, тому ми робимо це з вами». Але це не спрацювало. Навіть для їхньої внутрішньої публіки це не спрацювало. Навіть їхні власні пропагандисти в це не повірили. Тому що це виглядало дуже, дуже штучно».

Він відкинув побоювання щодо втрати підтримки США, якщо президента Джо Байдена не переоберуть у 2024 році. За його словами, Україна користується двопартійною підтримкою в Конгресі США. Зеленський також наголосив, що вірить у перемогу до того часу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Так так Показати IP 11 Травня 2023 11:48
років десь п'ять як мінімум
Макс Показати IP 11 Травня 2023 11:57
То де зарплата солдатам по 30 тис . грн ? Бо скоро зі своєю секретуткою разом підете в контрнаступ
Кхм Показати IP 11 Травня 2023 13:06
Як підмерзне земля, ато зарас надто ризиковано
Експерт Показати IP 11 Травня 2023 18:56
Без легкого присмаку оптимістичного гумору як минулого разу. Мій прогноз незмінний: червень-липень. З часовими рамками і об'ємом операції військово-політичне керівництво буде визначатись за результатами подій так званого дня расєї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus