USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Жадібних збирачів березового соку каратимуть штрафами

19 Березня 2010 09:31
За заподіяну березі під час збирання соку шкоду на винуватців чекатимуть досить серйозні покарання – понад 390 гривень штрафу.
Із однієї берези можна зібрати лише 2-3 літри соку на добу, стверджують спеціалісти. Від цього дерево виснажується і відновлюється досить довго. Якщо про нього не подбати, за 5-6 років згубного використання воно може загинути.  
«Тож треба добре подумати, чи варто проводити самовільну підсочку дерев берези. Ми відстежуватимемо також шкоду, завдану лісам засмічуванням та витоптуванням лісових квітів», – каже начальник відділу охорони та захисту лісу обласного лісоуправління Володимир Читкайло.
Лісівники застерігають: за самовільно підсочене одне дерево берези, діаметром до 30 сантиметрів, порушника оштрафують на понад 390 гривень.
Працівники державної лісової охорони радять, у разі потреби соку, звертатися безпосередньо у лісництва. Тут і можна буде придбати свіжий цілющий екологічно чистий напій за досить помірними цінами, - повідомляє прес-служба Волинського обласного лісомисливського господарства.
Довідково:
Березовий сік – цілющий і помічний, має понад 30 найнеобхідніших для людського організму компонентів.
Поліпшує кровообіг, сприяючи усуненню ацидозу, виводить шкідливі продукти обміну. А ще допомагає кровотворенню.
Він багатий на вітамін С і солі калію, що сприяють виведенню холестерину з організму. Особливо корисний для людей похилого віку, або ж тих, хто веде малорухливий спосіб життя, адже стримує гнильні процеси у кишківнику.
Сік здатен підлікувати гастрити та виразкові хвороби, допомагає при захворюваннях печінки і жовчного міхура, нирок, закрепів.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Паша Показати IP 19 Березня 2010 14:57
Дорогий сік получається... 390 гривень за декілька літрів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus