USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Віртуальна партія: у «Слузі народу» – жодного офіційного працівника і осередка

22 Лютого 2020 22:18
Партія «Слуга Народу» залишається переважно віртуальною політичною силою, в роботі якої можлива тінізація. Про це інформує Комітет виборців України за підсумком аналізу звіту партії «СН» про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за IV квартал 2019 року (жовтень-грудень).

Згідно зі звітом, партія загалом витратила 479 млн. грн., однак з них жодної гривні на заробітну плату. При цьому у партії офіційно не працює жодного працівника і немає жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи.

Як заявляють у КВУ, така ситуація може свідчити про тінізацію роботи в «Слузі Народу».

«Ми припускаємо, що частина робіт, таких як ведення бухгалтерії чи прибирання офісу можуть виконувати на контрактній основі. Однак робота такої структури як парламентська партія передбачає легальну діяльність десятків людей, які займаються організаційною, медійною та іншою партійною роботою», заявив голова КВУ Олексій Кошель.

«На практиці ситуація з нулями у звіті «Слуги Народу» може свідчити, що значна частина її діяльності перебуває в тіні, а заробітна плата може виплачуватися в конвертах. Де факто звіт партії показує, що «Слуга Народу» залишається переважно віртуальною політичною силою».

За даними КВУ відповідно до звітів інших політичних партій, у ВО «Батьківщина» – 96 працівників та понад 600 осередків, у «Європейської солідарності» – 39 офіційних працівників та 29 місцевих організацій зі статусом юрособи, в «ОПЗЖ» 3 працівників та 30 осередків, у «Голосі» – 6 працівників і 13 осередків.

Нагадаємо, відповідно до звіту за ІІІ квартал 2019 року (період липня-вересня), партія «Слуга народу» офіційно не наймала на роботу жодної людини і не витрачала коштів на заробітну плату, при цьому «слуги» витратили 240 мільйонів гривень.

Дані інших партій за вказаний період: у «Батьківщини» працює 73 людини, в «Європейській солідарності» – 46, у «Голосі» – 3.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гиги Показати IP 23 Лютого 2020 00:59
Це ж бубочки, вони лише прийшли до влади і ще не встигли оформити всі документи, да і какая разніца))) не завідуйте)
Аяяй Показати IP 23 Лютого 2020 09:48
Та слуги ніде не працюють і дійсно какая разніца-головне зарплата а не робота!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus