USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Живий ланцюг» у Луцьку створили третьокласники. ФОТО

23 Січня 2012 15:46
Луцьким школярам на їх же прикладі пояснили, що таке «соборність» та «єднання».

Година патріотичного виховання учнів молодших класів на тему «Нам Соборна Україна сонцем сяє у віки» відбулася 23 січня у обласній дитячій бібліотеці.

Так, урок був приурочений до Дня Соборності та Свободи України. Організатори підійшли до ідеї творчо. Замість того, щоб розповідати історичні факти, які стосуються знаменної дати, школярам повідали про суть українського єднання.





У третьокласників луцької гімназії №4 запитували, що таке соборність. Проте суть цього поняття вони зрозуміли лише після казки про ворона та птахолова, суть якої полягала у силі єдності. Перенісши мудрість цієї казки на сучасні українські реалії та безпосередньо на колектив школярів, вони зрозуміли чому 22 січня у Луцьку робили «живий ланцюг» та утворили його самі.




Згодом третьокласників запитували, з чим у них пов'язується Україна. Так, дитячі голови придумали щирі, прості та безпосередні асоціації. Це, приміром, солов’ї, вишиванки, калина, борщ, буряки, бандура, писанки. Говорячи про державні символи України, третьокласниця порівняла герб із родиною, мовляв, це мати та батько тримають за руки свою дитину.




Як зауважила завідувач відділу дитячого і сімейного читання обласної бібліотеки для дітей Оксана Кардаш, найважче у підготовці до подібних уроків – пояснювати серйозні речі дитячою мовою.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Волинянка. Показати IP 23 Січня 2012 16:10
Вони розумніші ніж оті Шиби.На них вся надія!
Бомба до Волинянка. Показати IP 24 Січня 2012 09:50
За те, ти дурніший ніж ці третьокласники. При чому тут Шиба ?
Надія є! Показати IP 23 Січня 2012 21:07
Майбутнє України.
Єва Показати IP 24 Січня 2012 21:31
одним словом, МОЛОДЦІ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus