USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зі школи до війська пішли мало не всі педагоги-чоловіки, – боєць 100 бригади ТрО на Волині

14 Серпня 2022 08:58
У 100-ій окремій бригади тероборони Волині служить вчитель фізкультури Віталій Петрович. Побратими кажуть на нього Мальончик. Зі школи, в якій працював він, пішли служити мало не всі педагоги-чоловіки.

Про бійця розповідають у 100-ій окремій бригаді тероборони Волині.

Упродовж 27 років Віталій Петрович щоденно голився і йшов до школи, де працював учителем фізкультури.

26 лютого 2022 року він також поголився і пішов до військкомату, захищати рідну Україну.

Вже у війську пан Віталій разом з колегою із сусіднього села постановили: «Не братимуть до рук бритву аж до самісінької Перемоги».

«А який у Вас позивний?» – поцікавилися у вчителя-воїна.

Читати ще: «Якщо вороги хочуть швидше померти – welcome»: Словак і Медоїд з волинської тероборони

«Мальончик. Це так у селі на мене кажуть. Щось на кшталт нашого родинного прізвиська. Хоча й Доком товариші по службі часто кличуть, адже я є бойовим медиком роти.

Вдома на Мальончика чекають відразу четверо мальонченят – Віталій Петрович разом із дружиною виховують трьох доньок і сина.

До речі, з їхньої невеличкої сільської школи до війська пішли мало не всі педагоги-чоловіки, розповідає фізкер-бородань: «І директор, і вчитель інформатики, і вчитель біології, і завгосп, і старший кочегар, і шкільний робітник...»

Читати ще: У волинській теробороні служить нащадок козаків-характерників

Пан Віталій зізнається, що неабияк сумує не лише за власною сім’єю, а й за рідною школою та своїми учнями. А ще чоловік упевнений, що з бородою рано чи пізно таки доведеться прощатися: «До Покрови, думаю, переламаємо ситуацію на свою користь. А там і до остаточного розгрому московитів уже недалеко буде. Може на Коляду, чи на Великдень, але Перемога однозначно буде за нами!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus