USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Зірки розповіли про службу в армії. ФОТО

23 Лютого 2012 15:25
У «чоловічий день» 23 лютого саме час згадати, де і як проходили військову службу зірки.

Про це інформує ТСН.



Леонід Агутін

Пісня Леоніда Агутіна про паровоз, який «помчить прямо на кордон» - автобіографічна. Її автор служив в прикордонних військах, на карело-фінському кордоні. Дізнавшись, що новий солдат уміє співати і грати на гітарі, начальство перевело його в гарнізонний ансамбль пісні і танцю, але потім за регулярні порушення дисципліни - Агутін весь час тікав у самоволку, - повернуло назад.
Ось і довелося музикантові служити «так само, як всі». Леонід досі пишається тим, що одного разу йому довелося затримати порушника кордону.

Федір Бондарчук

Федір Бондарчук віддавав борг батьківщині в кавалерійському полку при Таманській дивізії, яка на початку 60-х років минулого століття була створена спеціально для зйомок фільму «Війна і мир», режисером-постановником якого був батько Федора, Сергій Бондарчук.

Правда, через гоноровий характер і категоричне небажання дотримуватися субординації Федір частенько сидів на гауптвахті - він не ладив з командирами і весь час норовив сказати їм що-небудь поперек.

Єгор Кончаловський

У цьому полку проходила службу й інша зоряна дитина, кінорежисер Єгор Кончаловський - син Андрія Михалкова-Кончаловського і Наталії Арінбасарової.
Із зірок, які служили у флоті, можна було б створити непогану команду. Можливо, на крейсер її і не вистачить, а от на яхту - цілком.

Микита Міхалков

Моряком Тихоокеанського флоту був метр радянського і російського кінематографа Микита Міхалков. Він пишається тим, що попросився у флот сам. Тут же служив письменник і драматург Євген Гришковець, про що він неодноразово писав у своїх творах. Правда, судячи з них, спогади про той період у Євгена Валерійовича не веселкові - службу затьмарювали важкі фізичні навантаження, дідівщина і туга за домом, але він ставиться до них властивим йому гумором.

Ілля Лагутенко


На Тихоокеанському флоті служив і фронтмен групи «Мумій троль» Ілля Лагутенко. На відміну від Гришковця, про свою службу він згадує з задоволенням: дідівщини в його частині не було, до того ж під час нічних чергувань він складав пісні.

Олександр Сєров

На флоті - на торпедному крейсері «Дзержинський» - служив співак Олександр Сєров. Причому зробив там непогану кар'єру - став командиром відділення електроторпедістов. «Ключі від неба».

Сергій Звєрєв

Хто б міг подумати, що стиліст Сергій Звєрєв теж служив в армії, причому не в якомусь там будбаті, а в елітних військах ППО, що дислокувалися на території Польщі. Сергій дуже цим фактом пишається, втім, як і тим, що не відкосив від армії, хоча й міг би. Зірка командувала взводом і дослужилася від рядового до старшого сержанта.
Служба, згадує Звєрєв, була аж ніяк не цукром, найскладнішим було пережити 20-градусні морози, які саме в ті два роки випробовували Європу на міцність, але всі випробування майбутній стиліст подолав з честю.

Олег Газманов

Є серед зірок і ті, хто цілком міг би стати кадровим військовим. Так, автор знаменитої пісні «Господа офицеры» Олег Газманов навчався у Калінінградському вищому інженерно-морському училищі, де і освоїв свого часу професію інженера-мінера.

Михайло Пореченков

Михайло Пореченков після школи поступив в Талліннське вище військово-політичне будівельне училище: пішов по стопах батька-офіцера - на цьому наполягла мама актора. Але буквально за кілька днів до випуску курсант Пореченков був відрахований з училища «за багаторазові порушення дисципліни», а насправді - за бійки і самоволки.

Володимир Горянський

Володимир Горянський служив в Севастопольському театрі Чорноморського флоту, в який попросився сам - щоб не втратити творчу форму. Правда, без курйозу не обійшлося: зараховуючи актора на службу, у військовому квитку поставили штамп, згідно з яким він повинен був три роки служити на флоті.
Коли Горянський це побачив, перелякався страшно. Вихід був тільки один - йти до начальства і домагатися, щоб помилку виправили. Спочатку він боявся, що наголо поголеного пацана, там і слухати ніхто не стане. Однак потім взяв себе в руки і пішов.

Неймовірно, але факт: начальство в усьому розібралося і виправило старий штамп на новий: тепер там було написано, що Горянський повинен два роки служити матросом в театрі.


Ще одне творче місце служби для акторів - Ансамбль пісні і танцю Московського військового округу. Саме тут свого часу служили Давид Тухманов, Ігор Ніколаєв, Володимир Винокур, Лев Лещенко.

Правда, зірки скаржаться, що дідівщина була і там - за вказівкою «дідів» їм доводилося мити туалети і підлоги в казармі. А Ігор Ніколаєв до сих пір з жахом згадує, що перед прийняттям присяги йому довелося збрити вуса.

Але все-таки найбільше зірок проходили службу в Театрі радянської - нині російської - армії. На його підмостках грали й одночасно служили Олександр Балуєв, Олег Меньшиков, Олександр Домогаров, Сергій Чонішвілі.
Щоправда, за спогадами акторів, їм у цей час доводилося не стільки ролі грати, скільки декорації на собі тягати і в масовці виходити. Але армія є армія, в ній ніхто не обіцяє, що буде легко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Саламатін Показати IP 23 Лютого 2012 15:33
А українські звйозди, шо в армії не служать? Косять?
так Показати IP 23 Лютого 2012 15:56
а де тут українські зірки?
Батько. Показати IP 23 Лютого 2012 16:50
Волинські новини-українські новини,а вся інформація про російських зірок-СОРОМ!!!!!!!!!
23 лютого-це ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ Показати IP 23 Лютого 2012 17:29
"У «чоловічий день» 23 лютого"... Добре,що хоч в лапки взяли "чоловічий день"! Який це чоловічий день,а?! Це День тих, хто служить, служив чи буде служити,тобто навчається у військових училищах!!! А не тих хто біля воінкомату стоїть і мріє, щоб його "відкосили" та визнали не придатним! Нажаль,таких хлопців більшість і ТОМУ ДУЖЕ ПРОШУ ЧОЛОВІЧУ ПОЛОВИНУ ЛЮДСТВА-НЕ ПЛУТАТИ ЦЕ З ДНЕМ АРМІЇ ТА НЕ КАЗАТИ,ЩО ЦЕ ЧОЛОВІЧЕ СВЯТО!!! ТУТ Є НАЗВА, а 8 Березня-це МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЖІНОК, ТАК І НАПИСАНО, а те,що ви собі вигадуєте, ну вигадуйте, кожен тішиться тим чим може!!!
День Української армій взагалі-то відзначається 06 грудня (День ЗСУ), а 23 лютого - День захисника Вітчизни. А її, Вітчизу, якщо доведеться, не дай Боже, будуть захищати мужчини у більшості своїй. Так що не треба ля-ля....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus