USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зірваний голос Хливнюка та слем під «Паті на «Бандерштаті»: яким був другий день фесту під Луцьком

8 Серпня 2021 09:25
Драйвові танці, нестримний слем під патріотичний рок, мурахи від близьких серцю пісень, зірвані голоси та щирі сльози, викликані вічними ліричними композиціями, – таким був другий фестивальний день «Бандерштату-2021».

Традиційно в перші вихідні серпня музично-патріотичне дійство зібрало поціновувачів української музики, рідної літератури та козацьких розваг у полі Рованців – через Стир від центрального парку Луцька.

Фестиваль розпочався в п’ятницю, 6 серпня, та триватиме три дні.

Читати ще: Вечірня ватра та акустичний концерт: під Луцьком відфестивалили перший день «Бандерштату-2021»
Музичну програму фестивалю в суботу, 7 серпня, відкрив інді-гурт із Луцька MARMUR. Артисти – неодноразові учасники різноманітних талант-шоу. Зараз вони активно працюють і над своїми відео, і над новим альбомом.
Частину композицій, які увійдуть до платівки, змогли почути гості «Бандерштату».

Як звернула увагу незмінна ведуча фесту Вікторія Жуковська, багато хто, на жаль, не знає, що MARMUR – луцький гурт, однак їхня творчість – ще один привід для лучан пишатися рідним краєм.
Далі музичну естафету перейняв колектив «Широкий лан».

Тричі рокери ставили свою творчість на паузу і знову поверталися на сцену. Зараз музиканти зосередилися, зокрема, на патріотичних піснях і потужній ліриці, що пробирає серця.
Вокаліст гурту Святослав Бойко наголосив, що найголовніше для країни зараз – аби якнайшвидше закінчилася війна. Однак, як акцентував, нам не потрібен мир, нам потрібна лише перемога, і саме тому необхідно йти тільки вперед, щоб перемагати.
«Любіть Україну та рок-н-рол» – під таким гаслом відбувся черговий виступ на головній сцені «Бандерштату».

«У них було все: і розбіжності, і творчі паузи. Але чого треба в них навчитися – це того, як робити так, щоб твою банду не забували… Запал, драйв, енергетика, трішки риків і грому, швидкі темпи та прості мотиви – все це навалиться зараз на вас, але, попри назву, не спричинить жодної шкоди вашому здоров’ю», – так оголосили на сцені фесту появу «Серцевого нападу».
Музиканти, своєю чергою, запам’яталися відвідувачам закликами шукати красивих дівчат без косметики під пісню «Жахлива», а також присвяченим Володимиру Путіну треком «Go F*ck Yourself».
Далі на сцену вийшов рідний кожному лучанину «Фіолет», який 2009-го зародився саме в обласному центрі Волині.

Пристрасть, шалена енергія, любов, драйв і справжній рок-н-рольний дух – так можна охарактеризувати виступ цього музичного колективу на «Бандерштаті».
«Поява цієї банди на сцені завжди провокує якісь дії. Я пам’ятаю, кілька років тому, коли вони були молоді і зелені, дівчата приходили і спеціально приносили (для того, щоб це виглядало як виступ справді популярної зірки) бюстгальтери фіолетового кольору. Все це було дуже красиво – такий перформанс підтримки, – пригадав ведучий М’яч Дредбол. – Зараз на їхніх виступах ми бачимо все більше чоловіків, тому що і група росте, і міняється публіка, яка їх слухає».
Читати ще: Без Океану Ельзи, про останній рік у Рованцях і алкогольних спонсорів. Розмова з арт-директором «Бандерштату»

«Я не знаю, що далі буде з «Бандерштатом», але хочу сказати, що за ці 15 років мені не соромно. Це свято всі 15 років ми робили разом із вами – маленьке, але дуже важливе для Волині, важливе для тих, кому небайдуже те, що відбувається в Україні поза власною культурою», – сказав присутнім фронтмен «Фіолету», а за сумісництвом арт-директор фестивалю Сергій Мартинюк (Колос).
Справжнім сюрпризом для відвідувачів стала пісня «Ми – хлопці з «Бандерштату», яку музиканти презентували в новому аранжуванні. Як пригадав Колос, востаннє гурт грав її близько шести років тому.

Найбільший державний символ України – синьо-жовтий прапор – розгорнули просто неба відвідувачі фестивалю «Бандерштат» після виступу гурту «Фіолет».

Стяг побував у більшості областей. Вперше його розгорнули в Києві 24 серпня 2012 року. Загалом у містах та селах України велетенський прапор, розмір якого – 40 на 60 метрів, розгортали близько двох сотень разів.
Найактивніше слемилися бандерштатівці, звісно, під гуцул-метал «KARNA». Рок-гурт родом з Івано-Франківська змушував гостей фесту утворювати під сценою не просто кола, а цілі аркани.

До слова, «KARNA», напевно, є найбільш фестивальним гуртом України цього літа.

«Гурт не любить виїжджати лише на старих хітах. У них – сильний новий матеріал. А ще – їхні аркани і божевільні фани з різних поколінь і культур. На їхні виступи приходять батьки та діти. Різниця – 10-15-20 років між ними. Хіба не круто?» – звернула увагу ведуча Вікторія Жуковська.

Щороку колектив радує своїх прихильників новими синглами. І саме поблизу Луцька, на «Бандерштаті», музиканти представили прем’єрний трек під назвою «Бойко», який вони присвятили всім борцям за незалежність рідної країни.

Окрім того, не обійшлося і без традиційного «Паті на «Бандерштаті».
Тільки хіти на сцені фесту грав, як представилися самі музиканти, «молодий починаючий гурт із Харкова «Танок на майдані Конго».

Як поділився М’яч Дредбол, ТНМК він слухає ще з касет.

«Це – одна з моїх улюблених банд. І перший альбом у мене досі лежить на касеті, підписаний. Я з задоволенням до цього часу слухаю їхні пісні, навіть із першого альбому включно… Це – мастодонти укр-рок-хіп-хопу», – сказав ведучий.

ТНМК протягом свого виступу встиг із допомогою гостей фестивалю передати привіт Тернополю, влаштувати «спільний танок на майдані «Бандерштат», повідтискатися, заспівати «Віва Україна» під ритм вічної «I Love Rock’n’Roll» та закликати поділятися тільки на концерті, адже «в житті українці мають бути разом».
А рядки «щоб там не було, як би не було, все одно добро закохає зло» з пісні «Гупало Василь» гучно співали разом усі фестивальники.
Натомість справжній емоційний розрив «Бандерштату» забезпечила українська банда з міста-героя Києва «Бумбокс», яку цього дня чекали найбільше. І не дарма. Гурт заворожив усіх голосом, розкачав ритмами, завів гітарними рифами та розчулив текстами.
Лідер гурту Андрій Хливнюк відразу закликав усіх кричати, аби викричати всі проблеми, серцеві болі та негаразди. Врешті настільки сам відкрився і віддався публіці, що не лише не зміг стримати сліз під балади чи переспівану «Спи собі сама» «Скрябіна», а й зірвав голос. Тож запросив на підмогу Сашу Чемерова, з яким «Бумбокс» спільно заграв треки «Тримай мене» та «Любила».
«Твій на 100%», «Твій номер», «Плющ» на слова Лесі Українки, «Квіти в волоссі», «Наодинці», «Ангела», «Побачимось», «Безодня» – безумовно, усі ці пісні для кожного з нас по-своєму особливі й викликають індивідуальні переживання, приємні, сумні чи щемливі спогади. Тому не дивно, що з назвами пісень гурту роблять татуювання на тілі.
А завершальним акордом другого дня «Бандерштату-2021» став гурт «Один в каное». Виступ колективу пройшов у душевній, неймовірно чуттєвій і трішки меланхолійній, що навіює осінні мотиви, атмосфері.

Солістка Ірина Швайдак, як і завжди, була небагатослівною і дякувала за аплодисменти присутнім після кожної пісні.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Олександра ЗЕЛІНСЬКОГО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олексій Показати IP 8 Серпня 2021 14:06
Фестиваль хороший, але цілодобово чути звук барабанів це занадто, його треба перенести в інше місце. Жителі Рованець не сплять третій день, в Луцьку навіть на Соброностіт чути. Про старше покоління взагалі ніхто не думає. Влада зробіть щось, почуйте людей. Не для того ветерани воювали щоб отаке не давало спати вночі. Це так проявляється патріотизм?
Сергій Показати IP 8 Серпня 2021 16:09
Та не будьте занудами. Рік не було нічого, люди радіють можливості знову бути в чудовій атмосфері. Потерпіть трішки)
Злий Показати IP 8 Серпня 2021 17:29
Як завжди знаходяться якісь дауни яким постійно щось не подобається. Хватить скігліти, беріть лопати в руки і работать. Візьми у вуха вату і ходи собі, у нас демократія,чи комунізм? Обичний фест на природі, усюди так проводяться щорічно.
Свідомий до Злий Показати IP 8 Серпня 2021 19:42
Не ображай людей. Якщо тобі в обличчя ніхто не каже, що про тебе думають, це не значить що ти чимось кращий за інших. Можливо інші просто вихованіші і не хочуть тебе зачіпати. Щодо фестивлів- проводьте хоч щодня танцюйте співайте але з повагою до інших жителів міста. Є маленькі діти, є старші люди, є хворі і просто втомлені після робочого дня, зміни чи виконання інших обов'язків. А гучна музика до пів ночі прямо порушує законодавство, гарантоване право цих людей на відпочинок. І показує ваше справжнє єство, і істинне зневажливе ставлення до ближнього. За власим его і величчю, ви навіть не помічаєте що порушуєте нормальну життєдіяльність і спокій цих людей. А порожні ваші балачки зі сцени і в коментарях це ніщо, бо по ділах ваших судять вас. Не завжди вам бути молодими і сповненими енергії, пам'ятайте, прийде час, і під вашим вікном серед ночі битимуть в бубни, а ви намагатиметесь заснути.
Люда до Свідомий Показати IP 9 Серпня 2021 11:25
Допис від Свідомого супер! Згідна з кожним словом!
Довгий пісюн... Показати IP 9 Серпня 2021 08:54
До трьох ночі не міг заснути спочатку думав що це серце так бьється ... Двонив у скору, вони сказали що я наркоман і що по адресі пришлють поліцію... Я живу на хуторі Милушин ... Зранку прочитав в новинах що я не єдиний постраждалий Вібрація звуку недавали спати і тут...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus