USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Зіткнення у Святошинському суді: 30 затриманих. ОНОВЛЕНО

24 Жовтня 2017 14:33
У ході ранкових заворушень у Святошинському районному суді Києва під час розблокування приміщення постраждали двоє правоохоронців. Про це журналістам повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, передає 112.ua.

"Є відомості про двох постраждалих правоохоронців - одному каменем поцілили в голову, інший теж постраждав. Не важкі поранення, їх відвезуть у лікарню", - сказав Крищенко.



Сутички у Святошинському суді почалися у ніч на 24 жовтня. Напередодні ввечері суд не зміг обрати запобіжний захід Коханівському, який є підозрюваним у справі про стрілянину в Києві, що сталася 21 жовтня. Суддя перенесла засідання на ранок 24 жовтня. Активісти, що прийшли підтримати Коханівського, не залишили приміщення суду, заблокувалися там і не дали вивезти свого лідера до ізолятора тимчасового тримання. Вони розгромили приміщення і звели барикади з меблів, щоб перешкодити вивезенню Коханівського в ІТТ. Його прихильники заявили, що відбили штурм силовиків. Сам Коханівський заявив, що активістів на розгром приміщення спровокували поліцейські. ​За даними поліції, під час протистояння активісти і правоохоронці застосовували подразливий газ.

Начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко повідомив, що під час штурму суду було затримано 30 осіб. За його словами, затриманих доправляють до Шевченківського управління поліції, «де кожному буде представлена правова оцінка їхніх дій по блокуванню і спротиву правоохоронцям».

Крищенко додав, що поліція кваліфікує дії затриманих за двома статтям Кримінального кодексу: пошкодження майна і хуліганство.



Раніше агенція УНІАН і видання «Страна.UA» заявили про те, що їхні журналісти є серед затриманих у Святошинському суді. УНІАН також повідомляв, що його кореспондента кілька разів вдарили силовики. Про побиття свого журналіста писало і «Громадське». Двох із цих журналістів схопили помилково.

Журналіст Сергій Томіленко написав у Facebook: "Спецпризначенці побили мінімум трьох журналістів - Дмитра Реплянчука ("Громадське ТБ"), Сергія Лефтера (УНІАН) та Кирила Милишева ("Страна.UA")".

"Посвідчення виривалися, камери трощилися. Сергія та Кирила запроторили у автозак разом з активістами, але начебто дільничні у відділенні виявилися адекватними – про це мені написав тільки що Кирило", – додав він.

Кирила Малишева та Сергія Лефтера відпустили з відділку.



Засідання суду щодо запобіжного заходу для Коханівського продовжиться сьогодні о 15:00. Самого затриманого відвезли до лікарні в супроводі поліції.



Суд переніс засідання через травму голови у Коханівського
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 24 Жовтня 2017 15:31
онижедети....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus