USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЗМІ виявили у Facebook новий витік даних користувачів

15 Травня 2018 13:30
Протягом чотирьох років особисті дані трьох мільйонів користувачів соціальної мережі Facebook знаходилися у відкритому доступі.

Про це йдеться у розслідуванні New Scientist, передає Укрінформ.

"Дані мільйонів користувачів Facebook, які використовували популярний додаток про особистість (myPersonality - ред.), включаючи відповіді на опитування інтимного характеру, залишили у відкритому доступі в Інтернеті", - зазначається у публікації.

Як повідомляється, розслідування стосується даних, що зібрав додаток myPersonality, створений працівниками Кембриджського університету. Над додатком, зокрема, працювали представники Центру психометрії Кембриджського університету Михайло Косинські і Девід Стіллвелл. А на початковому етапі до проекту був залучений Олександр Коган, відомий з історії щодо витоку даних користувачів Facebook в компанію Cambridge Analytica.

Зазначається, що інформація була делікатного характеру та розкривала особисті дані користувачів Facebook такі як результати психологічних тестів.

Інформація, зібрана через myPersonality в базі даних була анонімною, однак, користувачів, чиї дані потрапили в неї, досить легко було ідентифікувати, зіставивши кілька параметрів.

Розслідування свідчить про те, що цим додатком скористалися близько шести мільйонів осіб, приблизно половина з них погодилася поділитися особистими даними. Зібрана таким чином база даних була викладена на сайті фактично у відкритому доступі. Щоб отримати доступ до неї було достатньо лише зареєструватися як співавтор проекту. Це зробило понад 280 людей з майже 150 установ, включаючи дослідників у вищих навчальних закладах та компаніях Facebook, Google, Microsoft і Yahoo.

Нагадаємо, Facebook опинився в центрі скандалу в зв’язку з незаконним використанням даних понад 87 млн користувачів компанією Cambridge Analytica під час її роботи з передвиборчим штабом Дональда Трампа.

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг Конгресі США вибачився за витік даних користувачів соціальної мережі,
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus