USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Зміни меж районів на Волині: остаточний варіант – після обговорення і завершення утворення ОТГ

19 Лютого 2019 15:40
Одразу три населені пункти можуть стати потенційним центром нового району на Поліссі.

Про це йшлося під час круглого столу на тему «Реформування субрегіонального рівня Адміністративно-територіального устрою. Від історії до сьогодення» у Центрі розвитку місцевого самоврядування 19 лютого у Луцьку.

Радник з децентралізації Оксана Урбан розповіла, що нові райони формуватимуть на основі створених ОТГ (загалом в області вже налічується 51 громада, загалом їх буде 73). Є три потенційні центри районів – Луцьк, Ковель та Володимир-Волинський. Місто обласного значення Нововолинськ не розглядають як майбутній райцентр. Межі районів проходитимуть межами утворених ОТГ. Поки не обговорюється питання про «розірвання» вже існуючих районів. До складу майбутнього Луцького району можуть увійти громади Ківерцівського, Рожищенського, Горохівського та Луцького районів.

Новий Володимир-Волинський район буде невеликим (існуючі Володимир-Волинський, Іваничівський та Локачинський райони), але він може включати також ОТГ з Горохівського району. До складу Ковельського району можуть увійти ОТГ існуючих Турійського, Любомльського, Шацького, Старовижівського та Ратнівського районів.

Наразі немає остаточного варіанту формування нових районів, адже процес формування ОТГ в області не завершився. Кількість районів визначать у процесі обговорення, але вже вважають, що п’ять районів для Волині буде забагато, а три – надто мало.
Експерт ЦОР при Мінрегіоні Юрій Ганущак запропонував провести кола діаметром 60 кілометрів навколо Ковеля та Луцька. Виявиться, що у межі такого кола не потраплять Любешів, частини Маневицького та Камінь-Каширського районів. На території цієї «білої плями» проживають приблизно 170 тисяч осіб. Виходячи з конфігурації, потрібно визначатися з центром цього району. Ним можуть стати Любешів, Маневичі чи Камінь-Каширський. Для вибору центру варто брати до уваги близькість до географічного центру, наявність адмінприміщень, більшої частини органів влади, кількість населення тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 19 Лютого 2019 16:01
Буде 4 РДА? А інші на біржу праці?
і нашо воно? до Українець Показати IP 19 Лютого 2019 19:20
Нехай я живу біля Ковеля, мені нічого не зміниться. А комусь треба буде їздити в райцентр дальше чим зараз. А документи міняти хаха ). А колись комусь доведеться в суді доводити шо село в якому він живе було в складі колишнього неіснуючого р-ну. А школьнікам на олімпіади в райцентр треба буде дальше їздити, а дорослим на біржу..... Чи залишать існуючі установи в нерайцентрах? .... 5 районів забагато )) то ж треба додуматись... Ото вже будемо щасливі, уявляю як народ цю революцію сприйме )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus