USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Змінили перелік волинських лікарень, де лікуватимуть хворих на COVID-19

27 Травня 2021 12:18
Волинську обласну клінічну та інфекційну лікарні включили до переліку медичних закладів, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Про це стало відомо під час засідання сесії Волинської обласної ради 27 травня.

Нагадаємо, Національна служба здоров‘я України пропонувала виключити Волинську обласну клінічну лікарню, Тимчасовий інфекційний госпіталь при Луцькому клінічному пологовому будинку та Луцьку міську клінічну лікарню з переліку закладів, що надають допомогу пацієнтам із COVID-19. Утім, як стало відомо під час сесії облради, обласну лікарню таки залишили у переліку медичних закладів першої ланки.

Як поінформувала заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, 26 травня в Міністерстві охорони здоров’я відбулася нарада із оптимізації ковідних лікарень, під час якої були присутні й представники із Волині.

«Напросилася виступити, бо дуже болить. У 2020 році медицина України і Волині мала дуже великі виклики, адже почалася реформа на хвилі коронавірусної інфекції. Щодо оптимізації ковідних лікарень вчора була нарада в Міністерстві охорони здоров’я, на якій ми були присутні. І ми з Романом Рудоквасом змогли переконати комісію НСЗУ лишити наші лікарні в переліку закладів першої хвилі. Звісно, не до кінця, але сподіваємося на допомогу Офісу Президента», - зазначила посадовиця.

З її слів, для того, щоб потрапити під визначення ковідної лікарні першої хвилі, є розрахунок 300 тисяч населення на одну медичну установу. Тобто, на Волині під базовий перелік підпадають три лікарні.

«Ми домоглися включити до цього переліку Волинську обласну та Волинську інфекційну лікарні, а також Ковельське МТМО. А ось Луцьку міську клінічну лікарню та Тимчасовий ковідний госпіталь віднесли до медустанов другої хвилі. Сюди ж входять ще сім лікарень області», - проінформувала Людмила Тимощук.

Вона зазначила, що ківерцівська лікарня увійшла в третю хвилю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
? Показати IP 27 Травня 2021 12:23
А хіба вони не лікували ковідних, я маю на увазі інфекційну і обласну?
Людина Показати IP 27 Травня 2021 12:45
А де будуть лікувати дітей з ковідом і хірургічною патологією?????? Якщо не в дитячій лікарні!
лучанин Показати IP 28 Травня 2021 14:07
A про вагітних , що забули ? Прохвесіонали ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus