USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Змінити президента після перемоги хотіли б 23% українців, Раду – 69%. Опитування

20 Червня 2023 09:29
Більшість українців (73%) підтримують оновлення центральної влади після перемоги: найбільше опитаних хотіли б змінити склад Верховної Ради (69%), далі йде уряд (47%), і лише 23% українців хотіли б змінити президента.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, що його провів 26 травня – 5 червня 2023 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Як зазначають соціологи, суспільні настрої в Україні характеризуються дуже високим оптимізмом: і вірою в перемогу України, і очікуваннями, що країна досягне суттєвого прогресу в соціально-економічних питаннях. Крім цього, після російського вторгнення значно зросла довіра до різних державних інституцій. Водночас лишається відкритим питання щодо доцільності оновлення органів влади після перемоги. Тому КМІС поставив респондентам запитання, наскільки серед них є запит на оновлення центральної влади після перемоги: президента, парламенту, уряду.

Читати ще: Майже 20% переселенців не повернуться додому. Опитування

«Більшість українців (73%) підтримують оновлення центральної влади на тому чи тому рівні. Разом з цим, найбільший запит на оновлення стосується Верховної Ради – 69% респондентів хотіли б змінити парламент після перемоги. Далі йде уряд – його хотіли б змінити 47% респондентів. Найменше респондентів – 23% – хотіли б змінити після перемоги президента», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Третина українців сподіваються на покращення добробуту сім'ї та країни

За словами виконавчого директора КМІС Антона Грушецького, українці згуртувалися для відсічі ворогу, але це не означає заплющити очі на зловживання чи некомпетентність певних політиків чи урядовців.

Читати ще: 84% українців проти будь-яких територіальних поступок Росії

«Хоча в цьому опитуванні ми не ставили відповідне запитання, проте ще більший запит вочевидь стосується оновлення суддівської та прокурорської систем, чиї показники довіри – найнижчі», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олег Показати IP 20 Червня 2023 09:47
Про Верховну раду...А що ви хочете міняти? З 1991 року як почали міняти, так уже 30 років пройшло і домінялися до того, що ще раз треба поміняти!
Лучанка Показати IP 20 Червня 2023 10:39
Хто платить, той замовляє музику!Отож від наснічого не залежить, бо попрацює пропаганда, елемиентарний розрахунок і т. д. Так що все як і було, через нас самих...
Всезнайко Показати IP 20 Червня 2023 11:25
Посадити, а не змінити.
Клава Показати IP 20 Червня 2023 12:59
Брехня. Як би ви почули правду - в вас волосся дибки б стало !
хах Показати IP 20 Червня 2023 15:08
роблять вигляд ніби від простих виборців шось в нашій країні залежить.
Павло Показати IP 20 Червня 2023 16:41
Зеленського разом з Єрмаком теж треба гнати з влади. Замість того щоб готуватися до війни,вони на асфальті заробляли "відкатами"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus