USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Знайшли викрадену з бібліотеки ім. Вернадського книгу «Апостол»

25 Квітня 2017 17:47
Працівники карного розшуку у Києві на вул. Саксаганського затримали членів злочинної групи в центрі Києва, які викрали книгу "Апостол" 1574 р. з бібліотеки Вернадського.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на джерело в поліції.

"Зараз на вул. Саксаганського в ресторані працівники карного розшуку здійснюють затримання членів злочинної банди, які вкрали з бібліотеки ім. Вернадського книгу "Апостол" 1574 р. Книга знаходиться на місці затримання", - розповіло джерело.

Книгу хотіли продати за 150 тис. дол., але, як стверджує джерело, зійшлися на 100 тис. дол. У ресторані під час продажу злочинців і затримала поліція.

Поліції вдалося затримати банду, в тому числі, за допомогою технічних засобів: "Затримані, 4 особи, входили до складу закритої групи. Нікого до себе не підпускали, всі члени банди - фахівці в антикваріаті. Працювали переважно під замовлення", - розповіло джерело.

Книгу викрали у травні 2016 р. За словами працівників бібліотеки, до них прийшов чоловік, який назвався представником контролюючого органу, і надав копії документів для проведення звірок тих книг, які в них зберігаються. Після чого назвав список тих видань, які він хотів би перевірити. При цьому попросив окреме приміщення, де б він зміг спокійно працювати. Протягом дня людина кілька разів виходила з приміщення, залишаючи при цьому свої речі. В кінці робочого дня він вийшов і назад уже не повернувся. Коли персонал бібліотеки почав звіряти видані йому для ознайомлення видання, вони виявили відсутність стародрукованого видання.

Львівський "Апостол" Івана Федорова було видано накладом близько 1-1,2 тис. примірників, наразі відомо про близько 120 збережених одиниць. При цьому у фондах Національної бібліотеки ім. Вернадського зберігається п’ять примірників, але всі вони неповні. Крім того, примірники книги є у книгосховищах Львова, Харкова, Дніпропетровська, а також в інших країнах – Білорусі, Польщі, Болгарії, РФ, США тощо. Книга видана у великому форматі, оригінальне видання складалося з 278 аркушів, включаючи 264 пронумерованих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus