USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЗНО-2020 буде доступним для осіб з особливими потребами

15 Листопада 2019 18:45
Учасникам ЗНО, які потребують додаткових умов, потрібно завчасно повідомити про це. Зокрема, є можливість користуватися під час ЗНО тестовими зошитами, надрукованими шрифтом Брайля.

Про це йшлося під час пресконференції за участі директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк та завідувача центру ЗНО Волинського ІППО Алли Корнейко, присвяченої питанням проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року 15 листопада у Волинському інституту післядипломної педагогічної освіти у Луцьку.

Лариса Середяк розповіла, що Український центр оцінювання якості освіти створює можливість для проходження ЗНО для осіб з порушеннями слуху, зору тощо. Так, можливе використання слухового апарату, сурдоперекладача, підсвітка, використання луп, друк зошитів шрифтом Брайля. Так, цьогоріч два учасники ЗНО з Волині (Крупівський НРЦ) скористалися тестовими зошитами, надрукованими шрифтом Брайля з чотирьох предметів та отримали високі результати, понад 160 балів.

Отже, умови для проходження ЗНО обіцяють створити для всіх категорій учасників. До прикладу, вони матимуть право виходити в медпункт, приймати ліки тощо.

Учасники ЗНО повинні заздалегідь повідомити про те, що потребують додаткових умов та надати оригінали відповідних медичних довідок. Два роки тому був випадок, коли учасник ЗНО не повідомив, що пересувається на візку і потрапив у пункт, де ЗНО відбувалося на другому поверсі будівлі. Тож іншим учасникам довелося заносити візок на другий поверх.

Під час аудіювання для осіб з порушеннями слуху роздруковують текст, який в сусідній аудиторії триває як аудіювання.

Нагадаємо, під час ЗНО у 2020 році учасники зможуть обирати чотири предмети. З 3 січня стартує реєстрація на участь у пробному ЗНО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus