USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ЗНО з математики стане обов'язковим з 2021 року

11 Грудня 2019 11:21
Зовнішнє незалежне оцінювання з математики стане обов’язковим від 2021 року. Про це розповіла міністерка освіти і науки Ганна Новосад в інтерв’ю виданню РБК-Україна.

Як відомо, ЗНО з математики буде дворівневим. Його зроблять обов’язковим через проблеми з математичними знаннями в учнів.

«У 2020 році змін не буде, а від 2021-го ЗНО з математики стане обов’язковим. Воно буде дворівневим, але не потрібно цього лякатися. Нам потрібно усвідомити, що проблема є з математичними знаннями», – повідомила вона.

За словами міністерки, це повинно стати результатом зміни змісту освіти і методик викладання. «Ми повинні в цілому подолати страх дітей перед математикою – це повинно стати результатом зміни змісту освіти і методик викладання. Тому що діти, коли вони щось не розуміють, спочатку цього бояться, а потім ненавидять. І потім це супроводжує все життя. Насправді через нормальні методики викладання, нормальний зміст програми, дуже важливо цей страх перед предметом побороти. І дати дітям впевненість у собі», – пояснила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 11 Грудня 2019 11:57
по-моєму зно з української мови також треба робити дворівневим, наприклад діти, які більше цікавляться математичними і природничими науками, не повинні здавати зно з української мови такого ж рівня, як гуманітарії
Спостерігач до Анонім Показати IP 11 Грудня 2019 16:22
У 2015 році було дворівневе зно як з укрмови та літератури, так і з математики - базовий та поглиблений рівні. Достатньо просто повернутися до такої системи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus