USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Знову на заробітки: у Луцьку біля консульства – ажіотаж

26 Травня 2020 19:07
Українці почали збиратися на роботу до Польщі. Біля консульств та візових центрів – чимало охочих отримати робочі візи.

Польща 21 травня скасувала обов’язкову 14-денну обсервацію для українців, які їдуть туди на сезонну роботу, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Щойно з’явилася інформація про послаблення обмежень, в Україні запрацювали консульства, а люди почали подавати документи на робочі візи. Самі ж українці кажуть: відчувають дискомфорт через відсутність громадського транспорту. Адже не всі мають власні авто, аби дістатися до консульства.

До консульства у Луцьку їдуть заробітчани навіть з Рівненької та Тернопільської областей. Більшість – на сезонні роботи. Дехто на заробітки за кордон їде вперше. Через карантин багато громадян втратили роботу, тому шукають вихід із ситуації. Гроші закінчилися, а жити та утримувати сім’ї за щось потрібно.

Люди розповідають, що тепер оформити робочу візу коштує дорожче. До карантину ціна була нижчою, зараз дещо піднялася, але не суттєво.

До слова, попередньо Кабінет Міністрів ухвалив постанову про поновлення роботи пунктів пропуску із ЄС та Молдовою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus