USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Знищений БТР окупантів – новий експонат у музеї військової техніки у Луцьку. Фото

15 Жовтня 2023 13:53
Російський БТР-82, який українські воїни перетворили на металобрухт ще у перші дні повномасштабного вторгнення, тепер будуть показувати у якості експоната у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки. Доставили його до Луцька завдяки підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у 80-річчя з дня заснування УПА, 14 жовтня.

Російський БТР спалили на Харківському напрямку. Бляшанку окупантів прикрасили різноманітними написами, в яких йдеться про подяку ЗСУ, помсту за окуповані міста та вбитих побратимів, а дехто не підбирав слів та вдало розшифрував, що ж насправді означає російська зетка.
Читати ще: Виставка зброї, вітання та куліш: у Луцьку в музеї військової техніки влаштували свято до Дня захисників та захисниць. Фото

Директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Олег Ткачук розповів, що його установа підпорядковується Міністерству оборони України, відповідно має пріоритетне право на експозицію розбитої техніки окупантів.

«У нас є достатньо багато знищеної російської техніки, яка належить нашому музею. А ось можливості показати її волинянам немає через відсутність коштів на доставку до Луцька – це досить дорого. Тому ми звернулися до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», аби нам допомогли привезти БТР до музею. Символічно, що волиняни вперше зможуть побачити цей експонат у 80-річчя з дня заснування УПА», – сказав Олег Ткачук.
Представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Тарас Осадовський зауважив, що Фонд з перших днів повномасштабного вторгнення постійно допомагає військовим, відгукуючись на запити військових частин. Зокрема захисникам передають безпілотники Mavic, FPV-дрони, автомобілі, антидронові рушниці, форму та інші необхідні речі. А цього разу благодійники вирішили допомогти музею військової техніки доставити спалений російський БТР з Бердичева.

«Фонд охоче відгукнувся на прохання музею. Люди в тилу не повинні забувати, що в Україні досі триває війна. Ми щодня повинні допомагати силам оборони, адже саме завдяки ним Луцьк та велика частина України живе відносно мирним спокійним життям. А цей знищений російський БТР – символ тих зусиль, які щодня роблять українські воїни для майбутньої перемоги. Також завдяки такому експонату наші діти знатимуть, з ким ми воюємо та заради чого», – сказав Тарас Осадовський.
Відзначимо, що музею військової техніки також належать підбиті танк Т-82, бронеавтомобіль «Тигр» та інша техніка, яка перебуває у військових частинах поблизу фронту. Нині підбитий російський танк Т-72Б європейські партнери везуть на показ до Молдови, а потім його доставлять до Луцька, тож у музеї з’явиться ще один подібний експонат.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus