USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Зруйновані будівлі, понад мільйон людей без світла: на США обрушився ураган Іда. Фото

30 Серпня 2021 19:12
Штат Луїзіана оцінює наслідки урагану Іда, який 29 серпня обрушився на узбережжя США.

Ураган досяг четвертого ступеня з п’яти можливих і став п’ятим найпотужнішим ураганом в американській історії. Швидкість вітру становила 230 кілометрів на годину, передає УНІАН з посиланням на AP News.

У штаті сталося безліч затоплень, проте основні місцеві дамби витримали. Тепер рятувальники на човнах та гелікоптерах намагаються дістатися до людей, які опинилися в пастці паводкових вод.

Внаслідок урагану в Луїзіані загинула щонайменше одна людина: її придавило дерево, що впало, в околицях столиці штату, міста Батон-Руж.

Новий Орлеан – найбільш густонаселене місто штату – в неділю ввечері залишилося без електрики. Всі вісім основних ліній електропередачі міста пошкоджені. Ураган також обрушив гігантську електроопору вздовж річки Міссісіпі, а дроти впали у воду, що призвело до масових відключень і зупинки річкового руху.

За деякими даними, для повного відновлення електропостачання може знадобитися шість тижнів. Загалом у Луїзіані та сусідньому штаті Міссісіпі без світла опинилися понад мільйон жителів. Губернатор Луїзіани Джон Бел Едвардс заявив у неділю, що 30 000 працівників комунальних служб уже працюють над відновленням електропостачання.
Іда обрушилася на узбережжя США рівно за 16 років після урагану Катріна. Тоді, у 2005 році, загинули понад 1 800 осіб.

Зараз Іда перебуває на території штату Міссісіпі. Очікується, що вона продовжить рух східною частиною країни. Стежити за ураганом можна на карті CNN.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus