USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗСУ підсилюють захоплені танки. Їх більше, ніж до початку війни

25 Березня 2022 11:59
Українська армія зараз має більше танків, ніж до початку війни, оскільки продовжує захоплювати їх у Росії.

Про це пише Forbes, передає УНІАН.

За час війни Україна втратила щонайменше 74 танки. Серед них знищені та захоплені. Росія під час війни в Україні втратила щонайменше 274 танки. За даними видання, сили оборони України захопили приблизно 117 російських танків, інші знищено на полі бою.

Аналітики, вивчивши дані відкритих джерел, стверджують, що зараз українська армія може мати на 43 танки більше, ніж місяць тому без залучення жодної абсолютно нової одиниці техніки.

Тим часом росіяни захопили щонайменше 37 українських танків. Цього недостатньо, щоб компенсувати приблизно 274 втрачені танки.

"Ці 117 танків, які захопила Україна, – це лише ті, які аналітики можуть підтвердити візуально. Фактична сума майже напевно набагато вища", – зазначає видання.

Крім того, чиновники США, які володіють розвідувальною інформацією, стверджують, що до 60% російських високоточних ракет під час агресії в Україні не завдали шкоди наміченим цілям. Про це з посиланням на Reuters повідомляє ТСН.

За словами американських чиновників, такі невдачі пояснюють, чому Росія не змогла досягти успіху під час вторгнення до України, володіючи значно більшим військовим потенціалом, ніж ЗСУ.

Водночас джерела не уточнили, що саме спричиняло високий рівень відмов російських ракет. Серед ймовірних причин — невдачі під час запуску ракет та відсутність вибуху після удару.

Читати ще: Росія випустила по Україні понад 1200 ракет, запаси ще є, – Пентагон

До слова, 24 березня високопоставлений чиновник Пентагону заявив, що у Росії закінчуються високоточні керовані боєприпаси, і тепер російські війська, швидше за все, використовуватимуть некеровані бомби та артилерію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus