USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ЗСУ пішли в контрнаступ і відтіснили ворога далі від Харкова

17 Квітня 2022 22:45
Будь-які спроби рашистів захопити Харків призведуть лише до ще більших втрат серед окупантів.

Про це в Телеграмі заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Усі спроби ворога захопити Харків були і будуть марними та призведуть лише до ще більших втрат серед окупантів. Місто під надійним захистом ЗСУ, ми не раз повторювали, що прорахували всі сценарії росіян. І до всіх ми добре підготувалися», – сказав голова ОВА.

Він поінформував, що від російських обстрілів із реактивних систем залпового вогню та артилерії у Харкові за день загинули п’ять людей, ще 20, за уточненими даними, отримали поранення.

«Російські окупанти знову тероризують мирне населення Харкова. Що вкотре показує слабкість і відчай ворожої армії. Сьогодні посеред білого дня знову були обстріли із РСЗВ та артилерії центральної частини міста, житлового району Салтівка. На жаль, є постраждалі – 20 осіб, загинули – 5. Пошкоджені багатоквартирні будинки та інша цивільна інфраструктура», – повідомив голова ОВА.

За його словами, в області наші захисники проводять кілька успішних операцій, відтісняючи окупантів подалі від обласного центру.

«У результаті контрнаступу ЗСУ звільнили Базаліївку, Леб‘яже, частину Кутузівки. У районі села Мала Рогань наші підрозділи просунулися далі на схід», – зазначив Синєгубов.

Збройні Сили України продовжують ефективно стримувати окупантів на інших напрямках від Харкова, днями реактивним вогнем 81-ї окрема аеромобільна бригада під Харковом знищила п’ять російських танків, 10 броньованих одиниць техніки. Близько сотні окупантів знищені.

Обласний керівник укотре закликав містян бути пильними та обережними, не нехтувати сигналами тривоги та без нагальної потреби не залишатися на вулиці, оскільки обстріли окупантів хаотичні та жорстокі.

Як ми писали, унаслідок обстрілу центру Харкова 17 квітня загинуло п’ятеро людей, на 15:00 було відомо про 13 постраждалих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus