USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗСУ використали тактичну несподіванку, переграли армію РФ і просунулися на 20 км на Харківщині, – ІSW

8 Вересня 2022 16:53
Українські сили використали тактичну несподіванку, щоб 7 вересня просунутися щонайменше на 20 км на контрольовану Росією територію на сході Харківської області, відвоювавши приблизно 400 квадратних кілометрів території.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (США), передає ТСН.

«Російські джерела стверджували, що війська РФ почали розгортати підкріплення в цьому районі для захисту від наступу України, і російське угруповання в цьому районі, ймовірно, було недостатнім через намагання Росії захопити решту Донецької області та підтримку південного напрямку. Операції України, які тривають у Херсонській області, змусили російські війська перемістити свою увагу на південь, що дало змогу українським силам розпочати локальні, але дуже ефективні контратаки в районі Ізюма», – повідомили в Інституті.

Росіяни запанікували, що українська контратака має на меті перерізати наземні лінії зв’язку з російськими тиловими районами в Куп’янську та Ізюмі, що дозволить українським військам ізолювати російські угруповання в цих районах і повернути собі значні території.

Військові блогери РФ у панічному та пригніченому тоні почали публікувати матеріали, визнаючи значні досягнення України та стверджуючи, що український контрнаступ на півдні може відволікати увагу від поточних дій у Харківській області, які вони називають основним зусиллям України.

«Рівень шоку та відверте обговорення українських успіхів російськими військовими блогерами говорить про масштаби несподіванки, досягнутої українськими військами, що, ймовірно, успішно деморалізує російські сили. Хоча малоймовірно, що південний контрнаступ і спроби відволікти російські сили на півдні України є обманом для поновлення операцій у Харківській області, українські сили, ймовірно, розумно скористалися перерозподілом російських військ, обладнання та загальної оперативної концентрації, щоб розпочати локалізовані контрнаступи на критичні точки в Харківській області», – йдеться в повідомленні Інституту вивчення війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus