USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Зветься Ямпіль і йде на поправку: директорка Луцького зоопарку допомогла прихистити ведмедя, врятованого з окупації

14 Жовтня 2022 22:45
«Маленьке диво сталося завдяки сприянню та допомозі директорки Луцького зоопарку Людмили Денисенко», – написала кілька днів тому у ФБ волонтерка та правозахисниця Наталія Ариванюк.

А йшлося про врятоване життя ведмедя з приватного зоопарку, що розташовувався на окупованій території. Дивовижну історію розповіли на сторінці Луцького зоопарку у Фейсбуці.

Одного дня Наталія Ариванюк зателефонувала до Людмили Денисенко і попросила допомогти з порятунком ведмедя, який перебував у зоні проведення бойових дій.

Як виявилося, звільнили населений пункт Ямпіль, у якому був приватний зоопарк. Тварин власники кинули. Й у клітці сидів, зокрема, ведмідь. Наші бійці не знали, що і як з ним робити, тож почали шукати порятунок клишоногому через волонтерів. Ті, своєю чергою, телефонували одне одному, аж поки не вийшли на Луцьк.

Читати ще: Ціни на продукти зросли в кілька разів. Як допомогти Луцькому зоопарку, де мешкають дві тисячі тварин

«На жаль, ми маємо не один досвід допомоги тваринам, які опинилися у зоні бойових дій: і особистий, і через інших людей. Тож Людмила Денисенко скоординувала усіх задіяних у «спецоперації», і завдяки Центру порятунку диких тварин (Наталія Попова) ведмедя забрали із Донеччини», – розповідають у звіринці.
«Все вийшло: мішку вивезли в безпечне місце. Виявилось, що він був контужений. Діагностика/реабілітація – і поїде в новий зоопарк. Вояки в захваті від фаховості волонтерів», – йдеться у дописі Валентини Варави з ініціативи Ініціатива Е+, до якої найперше звернулися бійці з проханням врятувати ведмедя.
Директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко уточнює, що саме згуртованість українців дозволяє творити дива і знаходити вихід із найважчих ситуацій.

«Від війни страждають і люди, і тварини. Останні не спроможні подбати про себе самотужки. Тож їхній порятунок можливий лише завдяки нашій людяності та небайдужості», – наголошує очільниця зоопарку.
Врятований ведмідь не має жодних документів, проте вже отримав нову кличку – Ямпіль. Він наразі лікується від контузії та інших травм, а в притулку шукають прихисток тварині за кордоном. Там, констатує Людмила Денисенко, його зможуть краще реабілітувати та забезпечити гідні умови проживання. Адже українські зоопарки війна з росією поставила на межу виживання. І їхнє основне завдання – забезпечити гідні умови утримання наявним колекціям.

Нині Ямпіль проходить реабілітацію і має значно кращий вигляд.

Читати ще: Від кераміки до тварин: переселенка зі Слов'янська стала кіпером у Луцькому зоопарку

«Для нашого колективу ця історія – ніби уособлення того, як зараз від російського вторгнення страждає Україна. Але завдяки Збройним силам України і з допомогою небайдужих людей звільнимо землю від московської наволочі, залікуємо рани і повернемося до мирного буття, відродивши і нашу державу, і кожного з нас», – упевнені в Луцькому зоопарку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 15 Жовтня 2022 14:40
Біднятко настраждалося... Молодці! Всі потребують допомоги у цей важкий час: і дітки, і старенькі, і беззахистні тварини...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus