USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Звільнений політв’язень Кремля Микола Карпюк розповів про тортури в СІЗО

8 Вересня 2019 21:35
За словами звільненого політв’язня Миколи Карпюка, багатьох ув’язнених у Росії піддають тортурам, вибиваючи зізнання.

Про це повідомляє Сьогодні.

Після масштабного обміну полоненими звільнений в’язень Кремля Микола Карпюк зізнався, що найстрашнішим його спогадом стало перебування в СІЗО Владикавказу, про що він заявив журналістам в аеропорту «Бориспіль».

«У Владикавказі ... когось виводять, починають закривати йому голову кульком і звук скотчу – людину вивозять на тортури. А потім її привозять в сусідню камеру, а звукоізоляція там дуже паршива, її приковують наручниками, ставлять на коліна, і цей крик мента: «На коліна! Не спати», – розповів Карпюк.

За його словами, «цей нещасний стогне, просить: «Дайте мені папір, я напишу все, що від мене треба. Дайте мені поспати». Це найстрашніше, я це не забуду ніколи».

На уточнення журналіста, чи піддавався він сам подібним тортурам, Карпюк визнав, що його вивозили на подібні «допити» чотири ночі поспіль.

«Підключали електричний струм ... Але, коли сам переносиш – це одна справа, а коли чуєш, як знущаються над іншими – це набагато складніше», – додав Карпюк.

Також він розповів, що Станіслав Клих – інший українець, якого росіяни «судили» разом з Карпюком, знаходиться «в дуже важкому психологічному стані».

«Будьте з ним обережні, він дуже агресивний. Те, що я переніс – це одна справа. А якби ви побачили, що відбувається зі Станіславом, коли у нього всі коліна, лікті просто здерті. У порівнянні з тим, що він пережив, мене, можна сказати, навіть не катували», – запевнив українець.

Також Карпюка запитали про його плани на майбутнє, і той зазначив, що має намір провести час, що залишився у нього час з користю для Батьківщини.

«Оскільки мені не так багато залишилося, я багато життя прожив, то хочеться прожити з максимальною користю і ефектом для України», – підкреслив звільнений українець.

Нагадаємо, що Миколу Карпюка та Станіслава Клиха російський «суд» у 2016 році засудив до 22,5 і 20 років ув’язнення – їх звинувачували в убивствах російських громадян під час чеченської війни.

У суді обидва заявили, що свідчення у них вибивали під тортурами і погрозами розправи над сім’єю, але свою провину вони так і не визнали. Клих відбував термін в Челябінській області, а Карпюк – у Володимирській області РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тор Показати IP 9 Вересня 2019 01:12
Так наша доблесна поліція працює за тими ж схемами.
Запитвння Показати IP 9 Вересня 2019 10:18
Воював з клихом і корчинським в чечні? То які питання?
777 Показати IP 9 Вересня 2019 12:57
Мели емеля твоя неделя. Только поздно.выборы прошли уже...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus