USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бійка вчительки і директорки. Подробиці з суду

13 Листопада 2011 09:37
Апеляційний суд Волинської області відхилив скаргу вчительки Лідії Савлук на рішення Ковельського міськрайонного суду. Нагадаємо, цим рішенням визнано, що жінка нанесла легкі тілесні ушкодження директорові Уховецької школи Галині Юрчик.

Окрім того, суд відхилив також і апеляційну скаргу Ковельської міжрайонної прокуратури, яка просила визнати, що Савлук вчиняла хуліганські дії.

Десять років війни педагогів

Власне, історія розпочалася 10 років тому. У 2001 році Савлук звільнили з роботи. Вона подала до суду і в 2005 році Ковельський міськрайонний суд постановив, що педагога звільнили безпідставно. Хоча в тій же постанові їй відмовили в задоволені позову щодо виплати зарплати за 4 роки, які Савлук формально перебувала на посаді вчителя біології.

Після тривалої судової тяганини, влітку 2010 року Савлук звернулася до губернатора Волині Бориса Клімчука з проханням посприяти у вирішенні цієї справи. Голова ОДА намагався допомогти жінці. Але, за словами вчительки, у школі їй відмовили, мовляв, нема вільних вакансій.

«Насправді вони прийняли на моє місце доньок двох вчителів, і, аби прийняти мене назад, вони мусили когось звільняти», - додала Лідія Савлук.

Натомість вона отримала 8 годин на тиждень у Малій академії наук. Однак така ситуація її не влаштовувала.

Спілкування з журналістами. Версія вчительки

Лідія Савлук розповіла журналістами, що 31 серпня 2010 року вона прийшла до школи, аби їй виділили навчальні години.

Вона, мовляв, зайшла до приміщення, де перебувала директор.

«Я їй показала наказ про призначення на посаду вчителя. Та почала поводитися зухвало і питати про мою кваліфікацію, освіту, дипломи. Ніби ми – незнайомі. Хоча й сама знала про це чудово, бо я довгий час працювала в школі», – розповіла жінка.

Савлук переконує, що просила, аби Галина Юрчик підписала їй документ про те, що вона приходила до школи, але не отримала навчального плану. Мовляв, без цього 1 вересня директор скаже, що вона прогулює уроки і матиме підстави для її звільнення.

«Юрчик обурилася. Взяла листок паперу, порвала і кинула з силою мені в обличчя. Я не стерпіла такої поведінки та вирвала з її рук доповідь, яку та готувала на педраду, і теж її пошматувала. Директор вхопила стільця і почала мене випихати з класу. Я впала на землю, і Юрчик почала бити мене ногами. Я зуміла піднятися і вхопила її за волосся. Юрчик спочатку опиралася, але згодом заспокоїлась. Я її відпустила і тоді, директор вибігла з кімнати і почала кликати на поміч. Вона кричала, що я її побила», – розповіла педагог.

На крик збіглися вчителі, а Савлук залишила приміщення школи.

Своєю чергою, Галина Юрчик відмовилася коментувати журналістам будь-які слова опонентки. Вона зазначила: «Після того всього бруду, що на мене вилила Савлук, мені важко говорити з журналістами».

Спілкування з суддями. Версія директорки

Під час засідання Савлук намагалася переконати суд у тому, що ковельські колеги прийняли неправильне рішення.

Вона наголошувала на, з її точки зору, порушенні судового процесу. Мовляв, суд першої інстанції під час розгляду справи змінив статтю. Замість дрібного хуліганства її покарали за нанесення легких тілесних ушкоджень.

Крім того, суд прийняв необ’єктивне рішення, бо опирався на свідчення Юрчик, а її слова не враховував, - стверджувала Лідія Савлук

«Також Юрчик подає різні покази. Спочатку вона казала, що вчителі і діти виривали її з моїх рук, а згодом вона розповідає, що сама вирвалася і побігла кликати допомогу», – додала Савлук.

Насамкінець вона сказала, що не била ногами Юрчик, сама директор теж це підтвердила. «Але ж в неї більшість синців і крововиливів в нижній частині тулуба. Як я могла це зробити, якщо душила і тримала Юрчик за волосся?», – запитувала Савлук. Вона висловила припущення, що директора міг побити чоловік, який нібито вчиняв подібні дії.

Директор Уховецької школи Галина Юрчик, відповідаючи на звинувачення Савлук, назвала їх надуманими. «От вона каже, що мене чоловік побив. Але якби я прийшла в школу в отих синяках на педраду, як описує Лідія Яківна? І це дуже тяжко. Втягнути в це діло мого чоловіка, і телебачення втягнула», – заявила директор.

Також вона підтвердила все, що говорила у суді першої інстанції. Мовляв, Савлук жорстоко побила її. «Вона мене тягала за волосся по всьому кабінету. Вдаряла об стіну, крісла, столи. А потім ще на суді говорила, що в мене міцне волосся, а я сіла після бійки за стола, і він, і мій темний костюм були всипані волоссям», – розповіла Юрчик.

З її слів, синці вона побачила тільки в лікарні, а найдужче боліла голова. «Але найгірше мені боліла голова. Я в лікарні не знала куди лягти. Я прийшла додому, і то воно не проходило», – поскаржилася директор.

Завершуючи свій виступ, вона звинуватила Савлук у підтасовуванні фактів. Каже, що та все придумала.

* * *

Зрештою, суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги Лідії Савлук, залишивши в силі вердикт Ковельського міськрайонного суду.

Нагадаємо, ковельська Феміда оштрафувала вчительку Уховецької загальноосвітньої школи Ковельського району, яка побилася із директоркою, на суму 680 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Volynyaka Показати IP 16 Листопада 2011 19:37
Закони законами,Ідики індиками!Педагоги б,,,!
123 Показати IP 21 Листопада 2011 10:30
І такі люди навчають наших дітей. ЖАХ!!! Обох звільнити, без права працювати з дітьми. Інтригантки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus