USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Вчителька і директорка таки билися, - суд

11 Листопада 2011 13:58
Апеляційний суд Волинської області відхилив скаргу вчительки Лідії Савлук на рішення Ковельського міськрайонного суду. Нагадаємо, цим рішенням визнано , що жінка нанесла легкі тілесні ушкодження директорові Уховецької школи Галині Юрчик.

Окрім того, суд відхилив також і апеляційну скаргу Ковельської міжрайонної прокуратури, яка просила визнати, що Савлук вчиняла хуліганські дії.

Власне, історія має досить давнє коріння. 31 серпня 2010 року, як вважає Ковельський міськрайонний суд, Лідія Савлук зірвала засідання педради Уховецької школи на Ковельщині. Вона нібито перед початком засідання завітала до директорки – Галини Юрчик – і вимагала поновлення на роботі, яку втратила ще у 2001-му. Там між обома жінками трапилася бійка, яку начебто ініціювала саме колишня вчителька.

Ковельський міськрайонний суд визнав, що Лідія Савлук нанесла директорці легкі тілесні ушкодження.

Однак Савлук подала апеляційну скаргу на цей вердикт Феміди. Вона стверджує, що не билася із Юрчик. В апеляційній скарзі жінка стверджувала, що виявила розбіжності у висновку судово-медичної експертизи, яка засвідчила нанесені побої Галині Юрчик. Мовляв, побої «знімалися» 3 вересня 2010 року, тоді як бійка нібито сталася 31 серпня. Однак колір синців, описаний судмедекспертами, не відповідає справжній барві синців триденної давнини, - стверджує колишня вчителька.

Однак колегія суддів Апеляційного суду відхилила як скаргу Лідії Савлук, так і прокуратури. А, отже, рішення ковельського міськрайонного суду не скасували.

Опісля засідання Лідія Савлук зазначила, що оскаржуватиме цей вердикт у наступній інстанції.
Натомість Галина Юрчик була небагатослівною у розмові із представниками ЗМІ. «Після того всього бруду, що на мене вилила Савлук, мені важко говорити з журналістами», - сказала вона.

Нагадаємо, суд оштрафував вчительку Уховецької загальноосвітньої школи Ковельського району, яка побилася із директоркою , на суму 680 гривень.
Інцидент між учителькою біології Лідією Савчук і директором Галиною Юрчик стався минулого року напередодні свята першого дзвоника.

Протягом майже 10 років вчителька намагалася поновитися на роботі, вважаючи, що її звільнили незаконно. Судові «вердикти» були на користь вчительки.

Тим часом директор і трудовий колектив виступали категорично проти того, щоб вона з ними працювала.
Тоді Савлук прийшла до школи перед початком педради, аби дізнатися про свій графік роботи, принесла наказ про своє призначення.

Юрчик прочитала цей наказ і сказала, що буде з’ясовувати ситуацію, попросивши залишити кабінет, бо має йти проводити педраду.

Директор стверджує, що на її неодноразові прохання залишити кабінет вчителька не реагувала, натомість схопила зі столу і порвала її виступ до наради.
Юрчик намагалася вирвати виступ, але Савлук ніби вдарила її стільчиком, потім схопила за волосся, повалила на підлогу, почала душити, бити руками і ногами.

У свою чергу, вчителька каже, що хотіла уникнути конфлікту, але директор її мало не виштовхала із кабінету, написану нею заяву порвала і кинула в обличчя.

У судовому вироку зазначено, що Савлук визнала факт бійки, але наголосила, що дійсно вхопилася обома руками за волосся Юрчик, коли остання ногами била її лежачу на підлозі. Мовляв, вона тільки те й робила, що захищалася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
11 Показати IP 11 Листопада 2011 16:44
Протягом майже 10 років вчителька намагалася поновитися на роботі, вважаючи, що її звільнили незаконно. Судові «вердикти» були на користь вчительки. Тим часом директор і трудовий колектив виступали категорично проти того, щоб вона з ними працювала.-А відколи директор і трудовий колектив має право не виконувати рішення суду впродовж стількох років?
Лучанка Показати IP 11 Листопада 2011 17:10
Дурка)...
мама Показати IP 12 Листопада 2011 08:40
Позор всім освітянам! Я б сказала, що питання до обох. А директор могла допустити такий сором? І ми дивуємось, звідки злочинність серед дітей! Хочеться плюнути в обличчя всім очільникам освіти! Ми кому дітей своїх довіряєм? Та недарма вас як клоунів висвітлюють у всіх серіалах! Ще й озвучують таке на ЗМІ!
Лучанка до мама Показати IP 12 Листопада 2011 12:05
Правельно роблять,що озвучують!!! зараз не вчителі,а виродки, тільки знають,що гроші з дітей "здерти", заназити самооцінку дитині,ніхто НІ ЗА ЧИМ НЕ ДИВИТЬСЯ,НІХТО, поведінка дітей жахає,а ті собі звільняють чи навпаки влаштовуюють на роботу, оце країна,а це я впевнена,що не поодинокий випадок!!! Подивишся на тих вчителдів,як себе вдома зі своїми дітьми ведеть і дивує,як вони можуть норм. щось вчити ін. дітей?Хоча подати правельно інф. - це ще не означає навчити...,а горланити на своїхз власних-це мастаки!!!
гість до Лучанка Показати IP 12 Листопада 2011 23:06
Судячи з граматики посту - зрозуміле таке ставлення до вчителів.
гість до мама Показати IP 12 Листопада 2011 23:03
Яке відношення мають всі освітяни до двох склочних тіток? А за дітей в першу чергу відповідають мами і тати.
м. Ковель гість Показати IP 14 Листопада 2011 17:07
"Вчителька" Савлук Л.Я це махровий злочинець в неї немає ні встида ні совісті вона била дітей в 2002 році за що її звільнили з роботи і немає рішення суду про поновлення її на роботі. В 2010 році за вказівкою Бориса Клімчука начальник управління освіти видав незаконний наказ про призначення Савлук Л.Я. знову вчителькою в цій же школі, тоді горе вителька біоллогії 31 серпня 2010 року і побила уже директора школи. Її саму необхідно перевиховувати в спеціальній установі (виправно-трудовій колонії)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus