USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.85 9.95

«Іван Сила» − прем’єра українського казки у Луцьку. ФОТО

4 Жовтня 2013 11:30
Фільм «Іван Сила» про українського циркового силача Івана Фірцака, якого 1928 року визнали найсильнішою людиною планети, презентували у Луцьку в кінокомплексі «Адреналін».

«Ми відзняли фільм про просту людину, яка зробила себе сама. Буде цікаво, буде любов, буде дружба, буде щире українське кіно», − запрошував у зверненні до глядачів режисер Віктор Андрієнко.

У фільмі головну роль зіграв стронгмен Дмитро Халанджи, який усі трюки у фільмі виконав самостійно: гнув підкови, з металевих прутів робив сердечка, його переїжджали автомобілем, на грудях розбивали 300-кілограмову кам’яну брилу.
Сказати, що силач грав Івана Силу − складно, адже він таким є у житті й грати якусь роль йому не довелося. Те ж можна сказати і про акторську гру Василя Вірастюка.

Загалом, режисер із тієї невеликої кількості відомих українських акторів кіно «поназбирав» усіх зірок: Ольгу Сумську, Богдана Бенюка, Леся Задніпровського.
Зазначимо, що «Іван Сила» − перша кінорежисерська робота Віктора Андрієнка. У ній простежується ностальгія майстра за власними дітищами: «Шоу Довгоносиків», «Мамаду».

Певно, для підсилення гумористичних епізодів, у фільмі знялися й коміки з гег-трупи «Маски-шоу» Борис Барський і Володимир Комаров, які зіграли клоунів цирку. Не забув Віктор Андрієнко й колегу по «Шоу довгоносиків» Василя Бендаса.

І хоча фільм знятий за повістю Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу», у стрічці режисер увів ще одну сюжетну лінію, запозичену у Жуля Верна – інспектора Фікси, роль якого залишив за собою.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗА ТИЖДЕНЬ В ПРОКАТІ З'ЯВИЛОСЬ ОДРАЗУ ТРИ УКРАЇНСЬКИХ ФІЛЬМИ. ВІДЕО

Загалом, фільм нагадує казку, де позитивний головний герой з великим серцем і щирою українською душею, позбавлений жадоби до грошей, постійно наражається на людську ницість та зневагу, та все ж долає труднощі. Усі негідники, які супроводжують його по життю, під кінець стрічки змінюються, розуміють свою неправоту: зла фея стає доброю, ворог – другом. Варто відзначити операторську роботу – вдало відзняті деталі, сільські, міські пейзажі, чим допомогли Чернівці та Кам’янець-Подільський, які гарно «зіграли» Прагу та Париж.

Така моя думка. А що ж відчули колеги – журналісти, митці, які побували на прем’єрі. Отож, без імен.

«Враження дуже позитивні, бо весь фільм побудований на позитиві. Іван - наївний, його часто обдурювали, але автор фільму хотів показати, що в українців є якась духовна основа, яку не здолати».

«У нас зараз, як щось знімають, то постійно сумно, а тут – весело. Гарне, мотивуюче кіно, для підростаючого покоління».

«Люди повинні на нього піти з дітьми, бо воно повчальне».

«Багато кліше. «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» набагато кращий фільм. Цьому ще далеко навіть до російського кіно».

«Українські кіно не може розвиватися так, як би нам хотілося. Ми не можемо конкурувати навіть з російським, тому що збори від українського кіно – лише збори від українських кінотеатрів. До прикладу, прокат фільму Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» зібрав усього два мільйони доларів, а на його виготовлення витратили, мінімум, п’ять. Зараз українське кіно дотується, аби воно вийшло на той рівень, щоб стало самоокупним», − розповів перед прем’єрою «Івана Сили» генеральний директор розважального комплексу «Адреналін-Сіті» Дмитро Гаврилов.

Наступною прем’єрою, яку зможуть переглянути лучани у кінокомплексі «Адреналін», буде український молодіжний містичний трилер режисера − Любомира Левицького «Тіні незабутих предків».













Вперше у ролі кінокритика Костянтин ЯВОРСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ги Показати IP 4 Жовтня 2013 13:36
А чьо без прізивищ?
Буран Показати IP 4 Жовтня 2013 15:00
А цей Сила, це часом не Родич тої Сили,що з турецького серіалу?
Ниця Показати IP 4 Жовтня 2013 21:08
Ото М.Коцюбинський збивувався б, якби дізнався, що його "Повість забутих предків" - то МІСТИЧНИЙ ТРИЛЛЕР!!! Мене завжди веселили такі інтерпретації... )))
В-К до Ниця Показати IP 10 Жовтня 2013 11:23
"Тіні НЕзабутих предків"уважніше читай там з повістю Коцюбинського мало що спільного це стандартний голівудський фільм тільки в Україні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus