USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Коли «Лісова пісня» «зазвучить» по-новому?

23 Травня 2012 14:41
Волинському обласному санаторію «Лісова пісня» не вистачає зароблених власними зусиллями коштів на те, щоб привести усі приміщення здравниці до належного стану. Тож дирекція санаторію сподівається на підтримку місцевої влади, а також шукає альтернативні способи вирішення фінансових проблем.
Про це розповів директор здравниці Віктор Карпук, проводячи екскурсію відділеннями «Лісової пісні», в межах Дня депутата обласної ради, що відбувся 22 травня.
Немає грошей – співайте акапельно
Віктор Карпук констатує, що заробітки на комерційних путівках, хоч і є, але занадто малі, аби їх вистачило на ремонти приміщень. А, так звані, «соціальні путівки» теж не приносять достатньо прибутків, бо, як свідчать результати проведення останніх тендерів, держава не завжди обирає саме цей санаторій.
Водночас директор закладу переконує, що колектив намагається власними зусиллями утримувати здравницю на такому рівні, щоб, принаймні, тут можна було якісно пролікуватися чи пройти курс реабілітації.
Так, нещодавно, за словами Віктора Карпука, у санаторії відкрилося відділення реабілітації, облаштоване зокрема для потреб інвалідів-візочників. Відділення оглянули депутати обласної ради. Лікар-травматолог В’ячеслав Приказюк показав їм, як працює медичне обладнання для активної та пасивної розробки кінцівок, що його здебільшого використовують для проведення реабілітації постраждалих від інсультів та травм кістково-м’язевої системи.




Крім того, в санаторії повністю оновили масажні кабінети. Тут працюють 8 фахівців. Їхні послуги входять у вартість путівки, тому додатково оплачувати масажі не доведеться, ‒ відзначила завідувач лікувально-діагностичного відділення Людмила Ковальчук.



Водночас, зі слів медика, потребують ремонту кабінети озокеритолікування (теплолікування з використанням озокериту ‒ мінералу групи нафтових бітумів, – «ВН»).



Тим часом досить ошатно й затишно у фітобарі, кімнатах аромо- та музикотерапії санаторію.




Що ж до загального стану приміщень «Лісової пісні», то більшість із них потребує оновлення. Попри те, що багато кімнат, де мешкають відпочивальники, відремонтовано, фасади, частина коридорів, процедурних кабінетів все ще має не надто привабливий вигляд.




Загалом стан справ щодо оновлення «Лісової пісні» Віктор Карпук описав так: «В одному корпусі ремонт кімнат провели повністю. Лікувальний корпус відремонтовано на 60%. Неврологічний корпус – на половину. Але ще ж зовнішній вигляд – ми туди гроші не вкладаємо, бо це не дає віддачі. В кімнату вложити гроші – буде віддача, якщо в лікування не будемо вкладати грошей, то завтра люди не поїдуть. А от уже на фасади ми гроші не вкладаємо поки».






Нагадаємо також, що нещодавно, відповідно до рішення обласної ради, санаторію «Лісова пісня» дозволили відкрити кредитну лінію, віддавши при цьому під заставу їдальню здравниці.

Влітку – Пісочне, взимку – поки без купання
Директор санаторію «Лісова пісня» переконаний, якщо у здравниці з’явиться басейн, то побільшає й охочих оздоровлюватися тут взимку. Адже, якщо влітку найкращий спосіб відпочинку – санаторна територія біля озера Пісочне, то холодної пори року альтернативи для охочих поплавати поки немає.


Аби завершити роботи з облаштування басейну, каже Віктор Карпук, треба 3 мільйони гривень. «Ніхто нам цих грошей не обіцяє. Ніби й невеликі гроші, але ми не можемо «потягнути», бо як ми, наприклад, два роки збиратимемо гроші, вкладемо в той басейн, то відстанемо в лікуванні», ‒ стверджує керівник закладу.

Тим часом голова обласної ради Володимир Войтович, ознайомившись із роботою санаторію, наголосив, що владі варто «повернутися обличчям» не лише до «Лісової пісні», а й до інших оздоровчих закладів краю. Він зауважив, що не випадково вирішив показати колегам-депутатам, як функціонує санаторій.
«Хотів привернути увагу депутатів, та й самому задуматися. Тут має бути басейн. Рано чи пізно. Треба і керівництво санаторію спонукати, і цього й інших волинських здравниць, щоб проводити завершення будівництва таких об’єктів. І з боку обласного бюджету хоча б пропонувати погасити відсотки по кредиту, бо без кредитних ресурсів на такому будівництві не обійтися. Така моя точка зору. Звичайно, не я один буду приймати рішення, а депутати, але я буду ініціювати з наступного року до цих об’єктів просто повернутися обличчям», ‒ пообіцяв Войтович.
***
Наразі в санаторії оздоровлюється близько 200 людей. Поки це здебільшого відпочивальники за, так званими, «соціальними путівками», ‒ розповів директор «Лісової пісні». З його слів, найбільше охочих оздоровитися буде приблизно з 20 червня і до кінця літа.
Загалом санаторій розрахований на 400 відвідувачів водночас. Однак середня річна заповнюваність тут на рівні 70%. «Раніше тендер проводився і Міністерством праці, й Фондом соцстрахування так якби в попередньому році ‒ на наступний. Зараз зробили тендер тільки у квітні – на початку травня», ‒ пояснив директор.
Найдешевша пропозиція цього року – 230 гривень з особи за добу. В цій вартості – проживання, основні лікувальні процедури і харчування. Відвідувачі також можуть скористатися платними послугами, щоправда, вартість деяких з них зазначена лише за станом на 2010 рік:


Підготувала Вікторія ПОЛІЩУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Знаюча Показати IP 23 Травня 2012 18:17
Просте питання: чому у "Проліску" Касарда зробила ремонти, нові меблі закупила, нову медтехніку і т.п., а тут все чогось не вистачає, хоча соцстрах путівок у "Лісову пісню" бере непорівняно більше, ніж у "Пролісок"
Наталя Показати IP 23 Травня 2012 23:29
Відповідь проста як світ - Карпук погано відрізняє своє від комунального.Лісова пісня для нього стала власним бізнесом.
Микола Показати IP 24 Травня 2012 19:38
Вся проблема в тому, що Карпуку треба позашивати кишені або попросити звільнити посаду. Тоді все наладиться саме-союбою. У сезон до санаторію не доступитися, але Карпук, яки легко перекочовує із партії в партію й надалі скажитиметься, що людей не вистачає. Красти менше треба!!!
ШТУРМБАНФЮРЕР КГБ Показати IP 25 Травня 2012 08:55
В "Пролісок" були вкладені кошти при допомозі грицюка і ко .Потім "пролісок" грицюк і ко хотіли прихватизувати
Славіша Показати IP 3 Червня 2012 23:09
риба гниє з голови не тільки в озері Пісочному
Людмила Показати IP 23 Червня 2012 11:01
Які Ви всі наївні... Звільнити посаду - це що дасть??? Карпук вже як не як нажився... Прийде молодий директор і поновому начне наживатись і тоді взагалі нічого не залишиться... Вдпочиваю в санаторію вже 7 років підряд. і ще приїду сюди не раз гарантую... А те що щось не добудоване чи потребує ремонту то такі приблеми мають місце в кожному закладі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus