USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани беруть на контроль стан міських доріг. ФОТО

8 Серпня 2013 13:10
Повідомлення лучан про кожну виявлену яму відтепер збиратимуть представники громадської ініціативи «Луцькі дороги», презентація якої відбулася 8 серпня у Луцьку.

Керівник громадської організації, депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов розповів про ідею створення проекту та його перспективи.



З його слів, лучани мають право на безпечні дороги та право знати, куди витратили їхні кошти. Представники організації повідомили, що в Україні витрачають 40 мільйонів гривень на будівництво одного кілометра дороги, у Європі будівництво коштує стільки ж, однак якість європейських доріг значно вища. Це відбувається тому, що в Україні будівництво та ремонт доріг контролюють чиновники, а їх ніхто не контролює. Організатори громадської ініціативи вважають, що чиновників повинні контролювати платники податків, тобто ті, хто не їздить службовими автомобілями.



Лучан закликають сфотографувати яму на дорозі чи на тротуарі, якщо вона виглядає глибшою за 6 сантиметрів, та додати відомості про місцезнаходження виявленої ями. Для збору інформації від лучан створили спільноту у соціальній мережі «Facebook», повідомлення також прийматимуть на електронну адресу [email protected] та за телефоном 099 11 86 226.

Активісти громадської організації паралельно здійснюватимуть незалежний моніторинг стану доріг та збиратимуть інформацію про витрату коштів на їх ремонт, якість робіт, строки здійснення тощо.



Організація направлятиме звернення у органи влади, ДАІ із вимогою усунути недоліки дорожнього покриття. Андрій Осіпов повідомив, що відповідно до Державного стандарту ремонт повинні здійснювати протягом однієї доби на головних дорогах, та трьох діб на вулицях місцевого значення. Якщо у відповідні строки дорогу не відремонтують, організація подаватиме позов до суду.



Андрій Осіпов закликав долучатися до громадської організації усіх охочих та запевнив, що готовий передати керівництво організацією будь-кому, хто матиме сили її очолювати.

У презентації взяли участь депутати міської ради, громадські активісти та представники підприємств, що здійснюють пасажирські перевезення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
!!! Показати IP 8 Серпня 2013 13:22
Збирати інформацію добре.А пан Осіпов впевнений,що є кошти на ремонт усіх ямок ,які нафотографують лучани ??? На мою думку черговий піар ...
Hgtr до !!! Показати IP 8 Серпня 2013 15:13
З чогось треба починати чи далі мовчати будемо?
Тато Показати IP 8 Серпня 2013 16:35
Вже Осіпов "навів" лад в освіті. Всіх дітей влаштував в садки, поремонтував всі школи, підготував їх до нового навчального року. Тепер взявся за дороги. Видно власне авто потребує ремонту підвіски.
Татові до Тато Показати IP 11 Серпня 2013 12:02
А Осіпов вже хіба від освіти відчепився? А від медицини? І омелу вже переміг? Да, фантазер. Він може тільки ГО очолювати, бо насправді робити сам не хоче та не вміє.
Сергій Осійчук Показати IP 8 Серпня 2013 17:59
хороша ініціатива. незалежно від того, що п. Осіпов наобіцяв раніше. особисто мені цікаво знати скільки конкретно витрачано гроошей на ремонт конкретної вулиці. управляти можна тільки тим, що можна порахувати. те саме стосується контролю. громадскість має знати конкретні цифри і конкретні вулиці.
qwerty Показати IP 8 Серпня 2013 18:27
на дороги гроші дають. от чи їх ремонтують? чи за ці гроші у начальників ремонтних доріг будинки ростуть, машин підбавляється
Корінний лучанин Показати IP 9 Серпня 2013 10:06
Отакої! Тепер лучани будуть контролювати стан доріг та вишукувати ями на дорогах, замість того щоб "ВЗЯТИ ЗА ЖАБРИ" фірму яка ремонтує та прокладає дороги! НЕ УКЛАДАТИ В ПОДАЛЬШОМУ З НЕЮ НІЯКИХ ДОГОВОРІВ ПРИ НЕЯКІСНОМУ ВИКОНАННІ РОБІТ І ВСЕ! А нас цяцькаються, придумують всяку ДУРНЮ- громадський контроль! Що мало у нас КОНТРОЛЕРІВ! АЛЕ ВСІ ЖИВУТЬ НА ВІДКАТАХ, ТАК В УКРАЇНІ ЗАВЕДЕНО! Чому не беруть досвід у інших країн( ФІНЛЯНДІЇ, БІЛОРУСІ)! У Фінляндії,наприклад, фірма ПЕРЕЖИВАЄ щоб з нею не розірвали договір і виконує роботи ДУЖЕ ЯКІСНО та слідкує за станом дороги в процесі єксплуатації! МИ,ОЧЕВИДНО, ЩЕ НЕ ДОРОСЛИ ДО ЦЬОГО!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus