USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.10

У мерії поки передумали продавати «Промінь»

22 Березня 2012 14:42
Інформація про діяльність комунального підприємства «Кінотеатр «Промінь» викликав жваву дискусію під час засідання виконкому Луцької міської ради. Лунали пропозиції продати підприємство, здати приміщення кінотеатру в оренду, залишити в форматі КП, але долучити бізнес до ремонту будівлі на умовах приватно-публічного партнерства.

Засідання відбулося 22 березня у сесійному залі міськради.

За словами директора КП «Кінотеатр «Промінь» Костянтина Пантіка, працівники закладу займаються організацією культурно-масових заходів та виставок, оптовою та роздрібною торгівлею.
«На підприємстві працює 11 чоловік. Середньомісячна зарплата – 1 тисяча 20 гривень», - поінформував посадовець.
Торік дохід КП становив майже 340 тисяч гривень. «Видатки – 304 тисячі, а чистий прибуток – 35,7 тисячі гривень. Вперше ми за свої кошти минулого року провели ремонт в окремих приміщення», - зауважив Пантік.
Інвестори для хліва
Перший заступник міського голови Святослав Кравчук поцікавився у нього скільки грошей потрібно на капітальний ремонт приміщення. Пантік сказав, що приблизно один мільйон гривень.
Ця відповідь не задовольнила Кравчука. Мовляв, директор мав би знати більш-менш точну суму, та й названа сума – замала.
«Треба визначитися. Або ми його залишаємо в форматі КП, цей, вибачте, хлів, в якому торгують і геть не пристосований для відпочинку, або шукаємо людину, яка за свої гроші робитиме реконструкцію. Це ж приміщення в центрі міста», - висловився посадовець.
Треба план
Натомість заступник мера Василь Байцим запропонував розробити певний бізнес-план.
Його підтримав голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха. «Треба розібратися, скільки всього потрібно на ремонт. І потім повернутися до цього питання», - вважає фахівець.
Водночас Кравчук вважає, що «Промінь» «розбазарили по кускам». «Щоб вижити, організовують виставки, де торгують ковбасою, хлібом і всім підряд. Частина зліва і справа у приватній власності, частина посередині в оренді на 20 років, і частина в комунальній. Треба, або розривати договори оренди і робити в комплексі, або шукати інвестора, який у відповідні терміни зробить прибутковий кіноконцертний зал», - сказав посадовець.
Байцим висловив ідею залучення так званого приватно-публічного партнерства. «Може запропонувати власникам «Версалю» і орендарям співфінансувати ремонт «Променя»?» - зазначив заступник мера.
Продають чи ремонтують?
Депутат Луцької міськради Роман Бондарук нагадав присутнім, що під час чергової сесії міськради розглядатимуть питання продажу комунальної частини кінотеатру. Мовляв, спочатку треба розібратися: продають чи ремонтують.
Натомість секретар міської ради Григорій Пустовіт розповів про перевірку фінансово-господарської діяльності КП, під час якої виявлено, що орендарі не виконують «реконструкційних» зобов’язань. «А саме ремонт даху та внутрішньої частини», – додав він.
Його підтримав заступник мера Юрій Вербич. Мовляв, рік тому наказали директору шукати інвестора, але нічого не зроблено. «Може десь глибше треба дивитися?», - зауважив він.
Грошей не буде
Начальник відділу майна Тарас Яковлєв поінформував, що самостійно Пантік інвестицій не зможе залучити. А орендарі, підписуючи інвестиційні зобов’язання, не знали, що не зможуть виконати їх. «Бо вони платять 30 тисяч гривень оренди щомісяця. Єдиний варіант – інвестиція 15-20 мільйонів або продати через конкурс», - стверджує він.
Байцим запитав, хто слідкує за тим, як виконуються інвестиційні договори. «Може треба тоді розривати?», - припустив посадовець.
Чиновник сказав, що договори можна розірвати через два роки з часу їх підписання. Тобто десь за півроку.
В свою чергу міський голова Микола Романюк заявив, що грошей на «Промінь», принаймні цього року, точно не знайдуть. «Рік тому був на одному з концертів і стидно, що туди приїжджають люди. Ті стільці, на яких я 30 років тому сидів, залишились. Може, варто продавати з конкурсу на жорстких умовах», - сказав градоначальник.
***
Зрештою, виконком вирішив зобов’язати Пантіка до 10 квітня розробити інвестиційний план для КП. Його розглянуть на одному із наступних засідань. Водночас питання щодо продажу кінотеатру «Промінь» рекомендовано зняти з порядку денного сесії Луцької міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
марнотратка Показати IP 22 Березня 2012 14:54
Отак!Говорили, балакали, сіли і заплакали!))))
лучанка Показати IP 22 Березня 2012 15:03
кіноконцертний зал» нормальний було б супер
Вітя Показати IP 22 Березня 2012 15:14
Кравчук борзий. Добре хоч Міська рада не хлів
Здрасте Показати IP 22 Березня 2012 16:17
Романюку не терпиться продати, бо після виборів мало які разклади можуть бути. Краще жорсткий відкат, ніж райдужні перспективи.
Знаючий Показати IP 22 Березня 2012 16:17
А хто як не Кравчук там все попродавав, ще за каденції Кривицького!
Alla Показати IP 22 Березня 2012 16:19
К...ли! Продати - і все! Це що, стратегічне підприємство, щоб його тримати і дивитись на нього???
Факт Показати IP 22 Березня 2012 16:21
Не вірю, що кінотеатр отримав 340тис. грн. Один базарчик дав більше, а ще ж була оренда залу зірками де за концерт піднімалось з 50тис., плюс якась копійка за кінопоказ. Думаю, що Вербич вірно підмітив.
Сурма Показати IP 22 Березня 2012 16:48
"...Байцим запитав, хто слідкує за тим, як виконуються інвестиційні договори..." Знов дурня клеїть, так за своїми функціональними обов'язками, як заступник міського голови, саме він відповідає за виконанням інвестиційних програм та договорів. То якщо оце недорозуміння нічого не знає та нічого не може, мабуть треба його звільняти. Ходить по міській раді, як весільний генерал. А як почне відкривати рота на будь-яких прес-конференціях чи зустрічах, то від сорому за такого представника міської влади, аж вуха в'януть. Ярославович, жени від себе це опудало!!!
вася Показати IP 22 Березня 2012 19:49
Який бізнес-план, яке приватно-публічне партнерство - люди про що ви. При публічному продажі не вдасться заханирити приміщення за безцінь. Тому, що буде конкретна ціна і будуть конкретні пропозиції. Інше діло розробити якусь хитру схему (бізнес-план) і ввести в підприємство безкоштовно потрібного співвласника, який все буде вирішувати, забирати всі прибутки. І зилишиться громада міста без кінотеатру і без грошей за нього!!!
Комедія Показати IP 22 Березня 2012 21:06
Сесія перетворилась на клоунаду. Скажіть просто Палиця має проект на реконструкцію та розширення в сторону стадіону. Кравчук та Романюк відробляють гроші. Нажаль промінь без інвестицій не виживе.
Лучанам Показати IP 22 Березня 2012 21:39
Це жах! 11 бовдурів маючи таке приміщення в місяць заробляють 30 тисяч гривень.Та бабка в палатці на старому ринку заробляє більше. За такий бізнес потрібно вивести того Паткіна до памятника Грушевського і привселюдно розстріляти - ніякого слідства не потрібно - все розкрав. А Пустовіт буде розбиратися - цікаво в чому, адже в бізнесі Гриша розбираєтсья, як свиня в апельсинах.
Знаючий Показати IP 22 Березня 2012 22:36
Директор Пантік очолює Промінь трохи більше як рік. Підприємство до цього було по вухах в боргах, а він умудрився їх виплатити та ще й прибуток показати. Для "Лучанам", то перш ніж гавкати перевір інформацію!
Отто до Знаючий Показати IP 23 Березня 2012 08:02
Щось дуже схожа пісня була про КП "Автопарксервіс", майже слово в слово. Васьок Байцим... це ти???
Знаючому Показати IP 22 Березня 2012 23:40
Знаючому! Паткін сказав:"Торік дохід КП становив майже 340 тисяч гривень. Видатки – 304 тисячі, а чистий прибуток – 35,7 тисячі гривень". То чим же він виплачував борги ? Знаючий, якщо Пантік отримати дохід 340 тис., а витрати становили 304 тис., то чим же він умудрився покрити борги минулих років "по вуха". Тіньовими доходами, які не значились в офіційних даних, що сам же оприлюднив. Так про це й мова, що вів тіньовий бізнес.Тому, гавкаєш ти, Пантік. Бізнесмен з тебе такий, як з Мамосюк. У неї теж в ДКП "Молодість" - дохід одного перукаря в місяць становив близько 100 гривень, а зарплату виплачувала йому - більше тисячі та ще й премії до Миколая, Трійці і т.д. І кричать на весь світ - ми ж були госпрозрахунковими.
МИКОЛА - СУРМІ Показати IP 23 Березня 2012 06:20
Опудало це ти-те що пише-Байцим грамотний і далекоглядний.На жаль таких мало-йому можна тільки поспівчувати,бо сьогодні дебілізм і хамство процвітають,а коли людина прогресивна і толкова-її стараються знищити-отак то,сурма ти тупоголова!
Сурма до МИКОЛА - СУРМІ Показати IP 23 Березня 2012 09:23
Мабуть, це лакей Ковальський кинувся захищати свого хозяїна?! Від твого безмежного старання в Байцима одне місце вже аж блищить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus