USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Міф про «годувальників», або які регіони України підтримує держава. СТАТИСТИКА

5 Січня 2014 12:54
Волинь – один з найменш підтримуваних за рахунок державних коштів регіон. Більше половини всіх бюджетних субсидій адресовані Донецькій і Луганській областям та столиці. Таким чином спростовані міфи про те, що Східна Україна годує Західну, - повідомляє iPress.ua.

Принцип бюджетної системи про справедливість і неупередженість у розподілі видатків бюджету України не дотримується при формуванні субсидій, поточних та капітальних трансфертів підприємствам, установам та організаціям. Такі висновки оприлюднили експерти Лабораторії законодавчих ініціатив, яким вдалось проаналізувати дані, отримані у відповідь на запит про отримання публічної інформації від Державної казначейської служби України.

В організації зазначають, що частка Донецької області у ВВП України в 2010 році становила 12%, а загальна сума отриманих цим регіоном субсидій, поточних та капітальних трансфертів у 2010 році становила 21%, а роком пізніше – 27% від загальнодержавної суми. Аналогічна ситуація і в Луганській області – при частці у ВВП України в розмірі 4%, витрати по області були на рівні 8% (2010) і 11% (2011).

Для порівняння, наприклад, у Дніпропетровській області ситуація протилежна: при частці регіону в загальнодержавному ВВП в 11%, область отримала тільки 2% зазначених субсидій і трансфертів у 2010 році, і 3,8% - в 2011 році. Експерти констатують, що такі ж диспропорції мають місце в більшості областей України, за винятком Києва, де ці показники приблизно однакові: частка у ВВП - 18%, частка видатків - 16% і 18,3% в 2010 і 2011 роках відповідно.

В Лабораторії законодавчих ініціатив наголошують, що торік три регіони - Київ, Донецька і Луганська області - отримали 56% від усього обсягу 31,2 мільярда гривнь субсидій та трансфертів.

До слова, як інформує«Щоденний Львів», раніше депутат із парламентської фракції «Партії регіонів» Дмитро Святаш заявив, що «Україні варто розділитись на Схід та Захід», бо, з його слів, «лише Схід будує державу» й тільки «українці зі Сходу працюють у себе вдома, створюють ВВП країни».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Дмитро Показати IP 5 Січня 2014 13:41
статистика то берші брехуни після президента
Юрко Залупельний Показати IP 5 Січня 2014 13:50
Если на Волыни все перепродают друг другу одни и те же турецкие трусы, то что здесь поддерживать?
тролик риговській до Юрко Залупельний Показати IP 5 Січня 2014 14:43
піши в донбааскій заповєднік в савєтскіє сьола..тут ти ідіот..
БОГДАН Показати IP 5 Січня 2014 14:18
Київ, ДОНЕЦЬКА та ЛУГАНСЬКА області виробляюь найбіільшу частку ВВП України,збирають найбільше податків ,відповідним чином, отримують найбільше субсидій та трансфертів із бюджету країни.Що тут не справедливого і не зрозумілого?
магадан до БОГДАН Показати IP 5 Січня 2014 14:37
те, що донецькі, луганські та київські фірми монопольно залізли у інші областя і викачують з них гроші - це не значить, що вони роблять ВВП. зараз в порт-сіті зайдуть великі мережі зареєстровані у київі чи донецьку, гроші з волині почнуть капати на рахунки у киїєві чи донецьку, відповідно вони сплатять податки збільшуючи показник своєї області. а наш бюджет буде лапу смоктати. якби кожна працююча не за місцем реєстрації одиниця (філіал) платила податки за місцем здійснення діяльності, то ми би мали надходження до місцевих бюджетів. п.с. на фоні інших областей клімчук ще навіть бабки на волинь вибиває)) порівняти рівненську 0.5 - то ми в три рази більше маємо!
Корінний лучанин до БОГДАН Показати IP 6 Січня 2014 14:20
Зрозуміло все!!! Така інфраструктура тягнеться з часів СРСР!!! Це такі наслідки маємо!!! Волинь в промисловому відношенні найменш розвинута ! Зате шахт зі стратегічними ядерними ракетами було вдосталь!!! Що під кордоном хотіли розвивати якусь промисловість в часи СРСР, коли економіка була мілітаризована і налаштована на розвиток ВПК !!! За часів СРСР на Волині побудували ряд заводів : ОСНАСТКУ, підшипниковий, СІЛЬМАШ, КРЗ, штучних шкір( дурня повна), ІСКРА( так і не запрацював),шовковий комб-т. Із них найбільш успішно працює СКФ-УКРАЇНА(підшипниковий) та з-д МОТОР. І ще один факт, в нас на Волині (Луцьку) готували кваліфіковані робітничі кадри в ПТУ для промислових підприємств східного регіону України : Харкова, Херсона, Дніпропетровська і т.д.
ЛЕНА Показати IP 5 Січня 2014 16:35
ВСЕ ВРУТ ЧТО ОНИ МАЛООБЕЗПЕЧЕНЫ . НО НА САМОМ ДЕЛЕ ЛЮДИ ИМЕЮТ БОЛЬШИЕ ДОХОДЫ И ЕЩЕ ХОТЯТ ПОМОЩИ ОТ ГОСУДАРСТВА . А ТАМ ГДЕ ДАЮТ СУБСИДИИ ДОЛЖНЫ ХОРОШО ПРОВЕРЯТЬ ЛЮДЕЙ . ПОТОМУ ЧТО ДАЕТ СУБСИДИИ ТЕМ КОМУ ОНИ НЕ НУЖНЫ
БОГДАН-магадану. Показати IP 5 Січня 2014 18:13
Я щось не зрозумів,назвіть сегменти волинської економіки,які нещадно =експлуатуються= донецькими фірмами, наживаються на волинянах, не зареєстровані у нашій області ,як платники податків.,від чого волинський регіон втрачає величезні прибутки .Проблема звичайно є,особливо це актуально для фірм,які працюють в регіонах ,а платять податки в Києві,але все ж це не головне.Волинські базарники з Варшавки та Центрального ринку, разом з окремими підриємствами Волині, аж ніяк не складуть конкуренцію в доходах та податках металургійним заводам та шахтам, які працюють ,наприклад, в Донбасі чи Дніпропетровську.
магадан до БОГДАН-магадану. Показати IP 6 Січня 2014 11:31
простий приклад, чому зелене світло цукеркам Рошен, АВК, Конті? чому в подарунках від соцстраху цукерки тільки цих фірм і жодного місцевого? а горілка? вся практично зі сходу! а наш завод стояв....хтось зацікавлений, щоб стояв. чому ми платимо за газ в побуті дорожче, а металургійним заводам та шахтам, які працюють ,наприклад, в Донбасі чи Дніпропетровську доють пільги? тому, що населення компенсовує цю пільгу своїми грошима. в Польщі немає таких "металургійних заводів та шахт, які працюють ,наприклад, як в Донбасі чи Дніпропетровську", але країна стрімко і якісно розвивається. не треба брехати. п.с. а приватні обленерго підвищуючи тарифи теж показник дають...правда за рахунок споживача.
Богданові Показати IP 5 Січня 2014 19:55
Хоч один розумний та здоровомислячий чоловік з"явився серед цих полішуків притрушених...
Корінний лучанин Показати IP 6 Січня 2014 11:53
БОГДАНУ, МАГАДАНУ та інш. Шановні, Ви що, подуріли чи що !? Навіщо Ви сюди політику ліпите з чиєїсь подачі, ви що не "В'ЇЖДЖАЄТЕ" ? Вирішуєте хто кого кормить в Україні: СХІД - ЗАХІД, чи ЗАХІД - СХІД! Це тоді , коли один без одного не можуть існувати! Чомусь дуже хочеться розколювати Україну !! ХТО, ПРИМІРОМ, В АМЕРИЦІ ГОВОРИТЬ, ЯКИЙ ШТАТ КОГО КОРМИТЬ? ЦЯ ТЕМА ЧОМУСЬ ДУЖЕ ПОПУЛЯРНА В УКРАЇНІ!! ЩО НА СХОДІ УКРАЇНИ МЕТАЛ ЇДЯТЬ, ЩО ЛЮДЯМ ХЛІБА, КАРТОПЛІ і ІНШ. ПРОДУКТІВ НЕ ТРЕБА !? Я БАЧУ, ЩО ДЕЯКИХ ДОПИСУВАЧІВ НЕ ЦІКАВИТЬ УКРАЇНА, ЯК ЄДИНЕ ЦІЛЕ!!! ЦЯ СТАТИСТИКА НОСИТЬ ІНФОРМАТИВНИЙ ХАРАКТЕР ДЛЯ ПРИЙНЯТТЯ ПЕВНИХ РІШЕНЬ В ЕКОНОМІЧНОМУ РОЗВИТКУ КРАЇНИ ! А ТАКИХ ДУРНИХ , як СВЯТАШ ще вистачає( відомо на кого працює!).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus