USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині офшорна фірма на видуреній землі шукає торф

27 Квітня 2017 12:46
Представники фірми «Ленд Ліс Інновація», бенефіціаром якої є кіпріотка, за шахрайською схемою заволоділи 154 гектарами землі Журавичівської сільської ради. Днями туди привезли бурові установки і почали проводити земляні роботи, навіть не поставивши до відома сільського голову.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила сільський голова Журавичів Алла Гонтар.

На території Волині все більшого розмаху набирає схема, використовуючи яку, шахраї отримують у власність сотні гектарів землі. Зокрема, оформивши на підставних осіб земельні наділи, шахраї заволоділи 154 гектарами чорноземів на території Журавичівської сільської ради.

Згідно зі статтею 121 Земельного кодексу України кожен громадянин України має право на безоплатне отримання земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення особистого селянського господарства не більше 2,0 гектара. Шахраї підбурили людей з сусідніх сіл написати заяви на отримання землі, а згодом – виписати доручення. Потім всі ці землі об’єднали в ділянки, які тепер належать фірмам ТОВ «Ленд Ліс» та «Ленд Ліс Інновація».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК РОЗКРАДАЮТЬ СОТНІ ГЕКТАРІВ ВОЛИНСЬКОЇ ЗЕМЛІ ЧЕРЕЗ ПІДСТАВНИХ ОСІБ

Фірми ці, до слова, доволі непрості, – належать до орбіти арештованого екс-голови Державного агентства з інвестиційних проектів Владислава Каськіва, завдяки діяльності якого Україна втратила 2 мільярди гривень. Частину прибутку «зливали» на вищезгадані фірми «Ленд Ліс Інновація» та «Ленд Ліс». Їх бенефіціаром є кіпріотка Ірина Хаджіван, а керівником – Олексій Білоус. Ця ж фірма відтепер володіє волинськими землями, багатими на поклад торфу.

Причетний до шахрайської схеми і очільник Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко (детальніше про його корупційні справи читайте тут). Адже 154 гектари, які належали Журавичівській сільській раді, він виділив єдиним розчерком пера, так як знаходяться вони поза межами села, а з 2013 року ця структура отримала повноваження розпоряджатись такими землями одноосібно.

І хоча очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик і видав спеціальне розпорядження, відповідно до якого Держгеокадастр мав би радитись з сільськими радами щодо видачі землі на їхніх територіях, проте для Василенка Гунчик і сільрада виявилися «не указ».

До останнього часу землі пустували, проте днями сюди завітали декілька автомобілів на київських та рівненських номерах, привезли з собою бурові установки.
Навіть не повідомивши сільського голову про свій візит, почали бурити землю.

Алла Гонтар обурюється, мовляв, мало того, що землю фірма отримала незаконно, так ще й боргує значні суми податку сільській раді. А тепер, нікого не повідомивши, приїхали бурити землю.

Депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук каже, що надрами в області займається комунальне підприємство «Волиньприродресурс». Проте і його представників про свої наміри «гості» з Київщини та Рівненщини не попередили.

«Бурильні установки риють до 10 метрів. На цій ділянці на 87 гектарах є поклади торфу, які залягають на глибині 2,5 метра і більше. Тобто, це вже рахуються надра», - каже сільський голова.

Того дня вона викликала поліцію, але поки правоохоронці прибули, то спритники встигли забрати техніку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Нормально Показати IP 27 Квітня 2017 12:58
Йде ато, а військовий ЗІЛ-131 з саперного батальйона долари шукає.І то не Волинь то Полісся.
! до Нормально Показати IP 27 Квітня 2017 14:22
То Волинське Полісся.
Анонім Показати IP 27 Квітня 2017 15:20
і хто на печерських пагорбах це все кришує ?
Знаток Показати IP 27 Квітня 2017 15:57
Какой торф? Вы че там все уснули? Чтоб найти торф не нужны бурильные машины. Бурштынщики долб*ные, пробейте номера X5. Задолбали уже эти схемщики, с крышевателями в погонах. А полиция так спешила, что аж не успела.
копач до Знаток Показати IP 28 Квітня 2017 22:31
шкода що тебе туди не взяли кацап*ра долбаний а вжеж чуть жаба не задушила
555 до Знаток Показати IP 30 Квітня 2017 09:49
це яким тормозом треба бути щоб писати цю фігню хтось копне ямку вже бурштин у мене машина на ровенських номерах що мені робити
333 до Знаток Показати IP 30 Квітня 2017 11:09
хтось пукнув та ні то бурштин шукають о народ розсуждає машина чужа в ліс заїхала то бурштин народ успокойтесь з тим бурштином
Волиняка Показати IP 30 Квітня 2017 16:46
На серйозних торфовищах в основному росте лоза та очерет - на викладених фото чіко зафіксовано сосновий ліс , який в основному любить пісчані грунти . Торфові поклади це практично болота - де Ви на цих фото бачите ознаки болота ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus