USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Василенка звинуватили у використанні бійців АТО: посадовця хочуть звільнити

2 Лютого 2017 23:51
Депутати Волинської облради підтримали звернення до міністра агрополітика Тараса Кутового із пропозицією звільнити очільника Держгеокадастру Волинської області Василя Василенка. Останнього звинувачують у «дерибані» земель, на яких є поклади бурштину та сприянні шахрайським схемам, завдяки яким Волинь втратила 154 гектари цінних земель.

Про це йшлося під час 10-ї чергової сесії Волинської облради сьогодні, 2 лютого.

Голова облради Ігор Палиця зауважив, що землі, які в особі Василенка «роздає» Держгеокадастр, належать до територій, на яких, відповідно до наявних дозволів, здійснюватиме розробку родовищ бурштину КП «Волиньприродресурс».

«Вчора мені троє людей подзвонили з Києва і попросили вас не заслуховувати (звернувся Ігор Палиця до Василя Василенка - ред.). Вони сказали: «Я вас дуже прошу, ми приїдемо – домовимось». Хто ці люди?! Це фірми, які хочуть видобувати бурштин. Чому вони мені дзвонять і просять вас не чіпати та кажуть, що це їх компанія?!» - запитав Ігор Палиця.

Утім відповіді від Василенка присутні не почули.

Депутат Олександр Омельчук, своєю чергою,зазначив, що до нього звернулась голова Журавичівської сільської ради Алла Гонтар та повідомила, що більше сотні гектарів землі намагається отримати фірма, зареєстрована на кіпріотку.

Так, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на території Волині все більшого розмаху набирає схема, використовуючи яку, шахраї отримують у власність сотні гектарів землі. Зокрема, оформивши на підставних осіб земельні наділи, шахраї заволоділи 154 гектарами чорноземів на території Журавичівської сільської ради.

Проте, схоже, що на цьому зловмисники зупинятись не планують – по селах знову шукають селян, від імені яких пишуть заяви на отримання земельних ділянок для особистого сільськогосподарського користування.

Схожа схема діяла і в селі Лісове Маневицького району – жителі Харківської та Сумської областей отримали ділянки, які знаходяться поблизу річки. Даний район має поклади бурштину, а водойма поблизу дозволяє мити сонячне каміння з допомогою мотопомпи.

На це очільник Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко пояснив, що даний факт вже розслідують правоохоронці. Зауважимо, що землями поза селами розпоряджається саме Держгеокадастр.

Група підтримки

Водночас на підтримку Василенка виступив очільник обласного Центру підтримки учасників АТО Юрій Дмитрук та член організації Віталій Пясецький. Вони заявили, що звинувачення – безпідставні. Мовляв, якщо і відомо про якісь зловживання, то в цьому мають розбиратись правоохоронці. Також, виправдовуючи Василенка, додали, що той співпрацює з бійцями та сприяє у виділенні землі для учасників АТО. Наостанок закликали не вносити розбрат серед бійців, «не залякувати і не підкупляти їх». Утім яким чином це відноситься до розгляду питання щодо невиконання службових обов’язків землевпорядником, не пояснили.

Своєю чергою, голова Спілки ветеранів АТО Волині Вадим Ваврищук заявив, мовляв, «бійцям АТО дуже приємно, що вони воювали і помирали на війні за те, щоб депутати круто розбирались в темах, де є поклади бурштину». Також заявив, що серед депутатів облради нібито є зрадники. Таку голосну заяву емоційно прокоментував голова облради. «Хто в цьому залі – зрадник? Я, який в Одесі рік не спав і нічого не робив? Він (депутат Григорій Павлович, - ВН) – який в Афганістані воював за свою країну і зараз допомагає, виховує молодь? Хто зрадник? Чи, можливо, той, хто викормив дітей, які сьогодні на фронті?», – висловився Ігор Палиця.

У відповідь Ваврищук пояснив, що мав на увазі тих депутатів, які пройшли в раду від однієї політичної сили, а почали співпрацювати з іншими.

У конфлікт втрутився інвалід війни в Афганістані депутат Григорій Павлович, який заявив, що люди, котрі повернулись з війни, нічого не вимагали взамін. А нині займаються волонтерською діяльністю, чимало з них повернулось на фронт. Водночас їх, з його слів, намагаються використати.

«Мені соромно слухати те, що було сказано. Сьогодні політично використали АТОшників, кіборгів. Людей, яких я поважаю і шаную. З якими дружили і воювали мої колеги з 80-ї бригади. Хлопці, ви мене вибачте, але сьогодні ви – не праві», – на емоціях заявив Григорій Павлович.

Так, Ігор Палиця пояснив, що вчинок Василенка – непорядний, адже посадовець використав бійців АТО, захищаючи власні зловживання.

«Вони не знають, чим Василенко займається. Допомагаючи однією рукою, другою ще більше хапає. З великою шаною до того, що вони (кіборги - ВН) зробили, в мене питання до їх командирів. Чому їх використали, як м’ясо?! Їм дають якийсь шматок землі, на якому ті не мають за що побудувати будинок, і вони задоволені цим.

А чому начальники штабів, які їх посилали туди, не дали команду зірвали злітну полосу ДАПу, яка нині придатна для зльоту. Зрадники ті, хто їх кинув туди!

А тут (на Волині - ВН) немає чого шукати зрадників. Тут ті, чиї родичі воюють чи загинули. Шаблі будемо ставити через якогось… не хочу казати грубим словом…, який з 2009 року тут землі дерибанив?! Він не тільки знятий буде – сидіти буде після сьогоднішнього засідання», - відрізав Палиця.

Хто кого використовує?

Водночас, голова «Спілки воїнів АТО Волині» (до якої входить близько 6 тисяч військових) Олег Твердохліб зауважив, що половина перемог – це заслуга тилу та волонтерів, про що не варто забувати. А про роботу чиновника мали б судити депутати.

«Тут більшість залу була АТОвців, які спокійно стояли та чекали що вирішать депутати, бо кожен свою роботу має робити. Не потрібно хвалитись тим, що був в АТО», - зазначив Олег Твердохліб.

Виконувач обов’язків голови ГС «Спілка воїнів Волині» Олександр Серватович додав, що слова Василенка про те, що землю учасникам АТО видають справно і без перешкод – лише наполовину правда. Також додав, що бійці, які кажуть про те, що не варто прикриватись політичними гаслами, – лукавлять.

«Як мінімум двоє з тих, хто стояв на сцені, йшли з Блоком Петра Порошенка на виборах і тримали ці політичні гасла та прапори. Говорити що «вас використовують політично» навіть морального права не мають», - резюмував Серватович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Микола Показати IP 2 Лютого 2017 23:56
Ну що Василенко папа , догрався хабарник
Іра Показати IP 2 Лютого 2017 23:58
Ну що хлопці зливайте воду , а тепер кому бабкі $ будете в Києв везти ? Я до Василенка і Кошарука питаю хабарники два брата акробата !!!
Ігор Показати IP 2 Лютого 2017 23:59
Вася І Сірожа в торбі , називається приплили , а ще Кошарук так Кіндера грязюкою обливає а сам палло яке корупціонер !!!
Ким Показати IP 3 Лютого 2017 01:13
Все депутаты разных уровней марионетки и тушки в руках олигархов. Все по плану. Петляем.
Афган Показати IP 3 Лютого 2017 05:05
Ваврищук, по чому послуги твої по лобіюванню хабарників і негідників?
Олекса Показати IP 3 Лютого 2017 06:27
Василь Миколайович - порядна людина, чи може хтось особисто за руку піймав? Ви, крикуни, ліпше б розкрили очі й побачили тих, кого реально беруть за корупцію, а потім відпускають! Простіше облити людину брудом - типово комусь посада приглянулася
Стас Показати IP 3 Лютого 2017 07:32
Почекай і до тебе доберемося і тебе за руку злапаємо , питання часу , бачу сильно хочеш і багато знаєш !
Олекса до Стас Показати IP 3 Лютого 2017 13:10
Щоб злапати - треба голову до рук, а тут повна клініка
Галина Показати IP 3 Лютого 2017 08:53
Чого сваритися, краще б подумали про тих хлопців,хто зараз стоїть в окопах як їмдопомогти
51 омбр(розформ) Показати IP 3 Лютого 2017 09:01
То одні гинуть під авдіївкою а ці люди з посвіченями ато на їх костях ДИВІДЕНДИ заробляють.Всьо тому Серватовичу мало і мало разом з Кравченко
51 омбр Показати IP 3 Лютого 2017 10:35
А чого немає замполіта Мудрика ще один *борець* за справедливість,і з посвідченям ато
Место встречи измени Показати IP 3 Лютого 2017 10:40
Усе правильно, усе справедливо... Вор должен сидеть в тюрьме.
Маневичі Показати IP 3 Лютого 2017 11:28
Шо Ваську, запісяв кальсони? Атошніками попу прикрив? За себе сам скажи. Вони ж тобі не помогають мутняки мутити.
убд Показати IP 3 Лютого 2017 14:11
І як тілки хватило совісті цим хлопцям вийти на сцену від імені всіх ветеранів Ато і осоромитись на всю Волинь? Хіба що отримали кістку з барського столу і сами причетні до прикриття деребану тисяч гектарів Волинської землі. Не гідна поведінка цих кількох воїнів як захистників України(((
Льоня Показати IP 3 Лютого 2017 16:20
Цього слід було чекати, можна сказати що це навіть запізніла реакція влади. Тим не менше Палиці черговий респект, ракову пухлину потрібно видаляти безжалісно, разом із метастазами. Земельний магнат Діброва дуже вже захищав "молодого начальника", бо має для того вагомі підстави особистого характеру, от тільки дрібнуватим виявився цей наполеончик, щоб прикрити своїми грудьми розкормленого і роздобрілого від трудів праведних василенка, не допомогло заступництво, видно що депутати здатні приймати адекватні рішення попри театралізовані сценарііі та персональні попередні розмови з ними.
Ігор Показати IP 3 Лютого 2017 22:12
Слухай Олекса як злапаємо - і не руки і не голова , і не клініка не допоможе , повір в нас методи є і на таких як Василенко і на таких пісателей як ти , так що теряйся на всякій слухай не там мазу тягнеш . Удачі .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus