USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Понад 90% українців вірять у перемогу. Опитування

31 Березня 2023 22:09
У перемогу України в розв’язаній росією війні вірять 93% українців.

Про це свідчать результати опитування «Громадська думка про війну, перемогу та гарантії безпеки», які презентував в Укрінформі директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко.

«Загалом 93% українців вірять у перемогу України в цій війні. З них 79,5% впевнені у цьому і 13,5% відповіли, що скоріше так, тобто вони швидше схиляються до цієї думки», – сказав він.

Щодо термінів, коли настане перемога України, то громадяни демонструють помітний оптимізм, половина опитаних вважає, що вона наступить до кінця року, чверть опитаних – через один-два роки, 7,5% – через три-п’ять років і 1% вважають, що вона настане не раніше, ніж через п’ять років, інші опитані зазначили, що їм складно відповісти.

Читати ще: Опитування: більшість вважає, що Україна повинна звільнити всі свої території, навіть попри ризик тривалішої війни

Також Биченко розповів, що згідно з опитуванням, змістилась громадська думка щодо бачення перемоги в бік, що саме знищення російської армії та сприяння розпаду всередині росії є перемогою.

«Якщо в серпні 2022 року таку відповідь давали 20,5%, у грудні 2022 року – 22,5%, то в цьому опитуванні вже 31% респондентів дали таку відповідь», – уточнив він.

Водночас вигнання російських військ з усієї території України та відновлення кордонів станом на січень 2014 року назвали перемогою відносна більшість опитаних зараз – 47%, а в серпні та грудні 2022 року таких відповідей було 54-55%.

Опитування проводили в усіх регіонах України, за винятком тимчасово окупованих територій Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської, Херсонської областей, Криму та територій, на яких відбуваються бойові дії. Опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
І ці Показати IP 1 Квітня 2023 07:44
Самі 90 процентів уже оформляються у ТЦК та СП

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus