USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Працівники ЛПЕ готові запропонувати власну кандидатуру на посаду директора

11 Грудня 2015 18:45
Вкрай складна ситуація на підприємстві електротранспорту потребує негайного вирішення. Та досі підприємство не просто не витягували з проблем, а навпаки – все глибше його в них занурювали. Відтак, працівники ЛПЕ вирішили зініціювати колективний трудовий спір з керівництвом.

Нагадаємо, працівники Луцького підприємства електротранспорту були змушені вдатися до акції протесту під стінами міської ради. Протестувальники перекрили рух вулицею, демонструючи банери із закликами до аудиту підприємства, виплати заборгованості із заробітної плати за багато місяців тощо.

Це, своєю чергою, стало поштовхом до візиту депутатів на підприємство, аби детальніше ознайомитися зі станом справ на ЛПЕ. До слова, працівники підприємства раніше заявляли про махінації на підприємстві.

А днями Луцький міський голова звільнив керівника підприємства, але проблем з цього приводу не поменшало.

Як розповів голова страйкового комітету колективу ЛПЕ Андрій Черчик, колективу набридли вже кадрові перестановки. Працівники навіть готові представити власну кандидатуру на посаду директора підприємства. Так, вони пропонують призначити директором Володимира Пуца, який свого часу вже працював на ЛПЕ на цій же посаді в критичний для підприємства момент.

Сам Володимир Васильович каже, що до нього вже зверталися працівників ЛПЕ. Так, каже він, висувати кандидата на посаду керівника комунального підприємства може міський голова і від нього залежить, хто очолить підприємство електротранспорту. Володимир Пуц каже, що відповідь надасть, коли така пропозиція надійде.

«Я не відмовився від цієї пропозиції, але і пропозиції не було. Це вирішую не я і не колектив. Ситуація на підприємстві - складна. Але безвихідних ситуацій не буває. Звичайно, що самотужки керівнику цю проблему не вирішити. А з допомогою влади – можна», - зауважив Володимир Пуц.

До слова, як зазначає Андрій Черчик, на підприємстві колектив ініціював початок колективного трудового спору між колективом та підприємством. Але наразі реєстрацію спору у Національній службі посередництва і примирення призупинили.

Річ у тім, що юристи підприємства звернулися до Нацслужби із заявою, що підписи під заявою про початок колективного трудового спору, - підроблені. Наразі, каже Андрій Черчик, на підприємстві працюють спеціалісти, які звіряють підписи і мають встановити, чи дійсно майже 70 підписів були сфальшовані, чи є правдивими. Зрештою, голова страйкового комітету зауважує: усе це – формальні дії, які просто затягують процес.

Окрім того, працівники нині в непростій ситуації: вони були змушені звернутися до президента, Кабміну, Уповноваженого з прав людини, з проханням роз’яснити їм норму Закону України «Про транспорт», якою працівникам пасажирських перевезень заборонено страйкувати. Інакше – яким чином колективу відстоювати свої права у подібній ситуації, в якій опинилося ЛПЕ.

У разі, якщо таки процедура вступу у колективний спір розпочнеться, то запрацює спеціальна комісія, яка має підготувати угоду про примирення, що, своєю чергою, обов’язкова для виконання. Працівники ЛПЕ сподіваються, що конфлікт вдасться вирішити таким шляхом, не вдаючись до страйку і зупинки руху. Але поки що співпраці з місцевою владою не було: лише нещодавно, за підтримки місцевих депутатів вдалося добитися скликання загальних зборів трудового колективу за участю представників міської влади, депутатів. Збори запланували на наступний тиждень. Окрім того, що на цих зборах міському голові колектив запропонує власну кандидатуру на посаду директора, також будуть пропонувати зміну голови профспілки, чиєю роботою також невдоволені.

До слова, свого часу, кажуть працівники, за подібні вимоги і настрої, з них уже знімали всі доплати і премії, караючи таким чином неугодних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Виборець Показати IP 11 Грудня 2015 19:21
Наш кандидат Товстенюк!
Анонім Показати IP 13 Грудня 2015 17:31
А, що він тямить в роботі електротранспорту. Доярку давайте поставим. Там потрібен спеціаліст,який пройшов шлях від робочого до керівникв . а не якогось мудака,який папірці перевертає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus