USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

17 квітня: дні народження, події, факти

17 Квітня 2016 00:00
День народження 17 квітня відзначає заслужений журналіст України Василь Федчук (на головному фото) Оксана Тарнавська та Григорій Прокопенко.

Сьогодні свій день народження відзначає дизайнер щотижневої газети Волинські Новини Оксана Тарнавська. Мила, щира, добра і завжди усміхнена – саме такою її щодня зустрічають колеги і друзі.
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинницю зі святом! Бажаємо щодня насолоджуватися найкращими митями життя у колі близьких і рідних, і ніколи не засмучуватися, досягати бажаного. Нехай невдачі завжди тебе оминають! І тільки море любові, ніжності й добра нехай надихають тебе щомиті.

Окрім того, Товариство тверезості клуб «Оптималіст» вітає з ювілеєм члена клубу Григорія Прокопенка. Друзі бажають йому здоров'я, активного тверезого довголіття, єдності сім'ї, успіхів і процвітання.


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх зі святом та зичить миру, достатку і невичерпної енергії.

Весь світ 17 квітня відзначає Всесвітній день боротьби з гемофілією. Гемофілія – це невиліковне генетичне захворювання, пов'язане з порушенням згортання крові. Згідно з деякими оцінками, сьогодні кількість хворих на гемофілію в світі складає 400 тисяч осіб (один із 10 000 осіб).

Іменини за православним календарем святкують Веніамін, Георгій, Фома, Микита, Яків, Никифор,Пафнутій, Микола, Йосип, Іван, Адріан та Марія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року 17 квітня у Луцьку презентували «Країну гіркої ніжності». Роман знаного волинського письменника Володимира Лиса розповідає історію країни через життєві історії трьох жінок.

Скільки добра можна зробити за 10 копійок Волинські Новини писали у 2014 році.

Читайте також про здобутки волинських спортсменок попри народження дітей і травми.

Аккерманська фортеця (Білгород-Дністровська фортеця) - історико-архітектурний пам'ятник XIII-XV століття Знаходиться фортеця у Білгороді-Дністровському Одеської області. Детальніше про мандрівку одним із найбільших та найпотужніших фортифікаційних укріплень XIII-XV століть на українській землі читайте у рубриці Походеньки-поїзденьки.

Народилися:

17 квітня також народилися американський спортивний діяч, творець правил бейсболу Александр Кортрайт, американський фінансист, промисловець, засновник компанії «Дженерал електрик» Джон Морган, англійський фізіолог Ернест Старлінг (запровадив термін «гормон»), радянський партійний і державний діяч, керівник Радянської України в 1938-1949 роках, перший секретар ЦК КПРС у 1953-1964 роках, голова Ради Міністрів СРСР у 1958-1964-му Микита Хрущов, радянський актор театру й кіно Борис Щукін (створив класичний образ вождя у фільмах «Ленін у Жовтні» і «Ленін у 1918 році»), американський кіноактор Вільям Холден, англійський кінорежисер, володар «Оскара» Ліндсей Андерсон («Діти четверга», «О, щасливчик!»), український футболіст і тренер Василь Турянчик, радянський кінорежисер Валерій Рубінчик («Дике полювання короля Стаха», «Комедія про Лісістрату»), український військовий і політик, колишній міністр оборони та віце-прем'єр-міністр України Олександр Кузьмук, англійський кіноактор Шон Бін («Сайлент Хілл», «Володар перснів», «Троя»), український журналіст Сергій Рахманін, американська акторка Дженніфер Гарнер («Шибайголова», «Електра», «Павутиння Шарлотти»).

Сталося:

1521Мартін Лютер відлучений від лона Римської католицької церкви через відмову зректися своєї єресі.

Виступи проти папства були і раніше. Однак вони носили дещо інший характер. Очолені гуманістами виступи проти індульгенції розглядали проблему з точки зору людяності. Лютер же критикував догми, тобто християнський аспект вчення. Слух про тези поширюється блискавично і Лютера викликають в 1519 році на суд і на Лейпцизький диспут, куди він з’являється, незважаючи на долю Яна Гуса, і в диспуті висловлює сумнів у справедливості й непогрішності католицького папства. Тоді Папа Римський Лев X піддає Лютера анафемі, в 1520 році буллу прокляття склав Пієтро з дому Аккольті (в даний час католицька церква планує його «реабілітувати»). Лютер публічно спалює у дворі Виттенбергського університету папську буллу Exsurge Domine про відлучення його від церкви і в зверненні «До християнського дворянства німецької нації» оголошує, що боротьба з папським засиллям є справою всієї німецької нації.

1875англієць Невілл Чемберлен вигадав більярдну гру «снукер».

У снукер грають на великому 12-футовому столі з шістьма лузами. У грі використовуються одна біла куля (биток), 15 червоних і 6 кольорових куль: жовта, зелена, коричнева, синя, рожева та чорна. Снукер пережив період деякого занепаду у 50-60 роках XX сторіччя, але починаючи з 70 років популярність почала повертатися. Тепер снукер є однією з найбільш популярних більярдних ігор у світі. Найбільш популярна ця гра у Великобританії, де снукер поступається лише футболу. Також він широко розповсюджений в інших англомовних країнах (Ірландії, Канаді, Австралії, Індії, Південій Африці), у Китаї та східній Азії (Таїланді, Гонконзі).

1924засновано голлівудську кіностудію «Metro Goldwyn Mayer».

Американська медіакомпанія, спеціалізується на виготовленні та прокаті кіно- і відеопродукції. Власник ряду найбільших голлівудських кіностудій. У скарбниці кінокомпанії на березень 2009 року – 205 нагород «Оскар», із них 15 – за найкращий фільм. Девіз компанії - «Аrs gratia artis» - «Мистецтво заради мистецтва».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Земляки Показати IP 17 Квітня 2016 16:49
Василь Володимирович, з Днем народження Вас! Міцного здоров'я ще на довгі роки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus