USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

2 липня: події, факти, дні народження

2 Липня 2015 00:00
День народження 2 липня відзначає екс-директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук.

Окрім того, сьогодні святкують день народження репортер Інформаційного агентства Волинські Новини Іван Савич (на головному фото), фотограф, відеооператор, один із засновників Proaction. Lutsk creative group Антон Аношин, дописувач ІА Волинські Новини Богдан Ліпич.

Редакція вітає їх зі святом, висловлює щиру вдячність за постійну готовність допомагати виданню та бажає міцого здоров'я, невичерпного натхнення, сміливих проектів і наполегливості в досягненні нових висот, а ще оптимізму та драйву від життя.
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає колегу Івана Савича
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає колегу Івана Савича
Антон Аношин
Антон Аношин
Богдан Ліпич
Богдан Ліпич
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Іван, Марія.

Сьогодні уфологи відзначають День НЛО. Саме 2 липня 1947 року в американському місті Розуелл зафіксували перше падіння «літаючої тарілки», що спровокувало захоплення уфологією.

Наша хроніка:

Торік 2 липня ми публікували неймовірні кадри нічного неба, які відзняв американський фотограф.

А про те, що відбувалося на Донбасі до початку збройного конфлікту читайте у матеріалі Чого боїться Донбас: фотоподорож у минуле.

2013 року у цей день редакція розповідала, що український фестиваль потрапив у 20 кращих в Європі. До рейтингу двадцяти найкращих фестів Європи потрапив український «The Best City.UA». Дебютував захід у 2012 році.

2 липня у 2012 році у Луцьку малювали картини на асфальті. Особливий напрямок стріт-арту - обʼємні малюнки на асфальті презентували в обласному центрі Волині.

Окрім того, цього дня на Волині відтворили бої ІІ Світової війни. Своєрідна реконструкція відбулася у рамках фестивалю військово-історичних клубів «Волинь у 1941 році» у Турійську і на його околицях.

А в цей день в 2011 році Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало, про земляка, який творить скульптури бормашиною. Волинянин, не маючи відповідної освіти, виготовляє ексклюзивні речі – меблі, прикраси, сувеніри – за допомогою каменя і бормашини.

Народилися:

Цього дня народилися німецький композитор Крістоф Глюк (опери «Орфей і Евридіка», «Паріс і Єлена», «Іфігенія в Тавриді»), німецький письменник, лауреат Нобелівської премії Герман Гессе, польська поетеса, лауреатка Нобелівської премії Віслава Шимборська, радянська акторка Олександра Яковлєва («Чародії», «Екіпаж», «Людина з бульвару Капуцинів»), український режисер і продюсер, гендиректор телеканалу СТС (Росія) Олександр Роднянський, грузинська й російська співачка Діана Гурцкая, український футболіст Володимир Дишленкович, американська акторка, співачка і модель Ліндсей Лохан, український футболіст Денис Дедечко.

Сталося:

1776Другий Континентальний конгрес у Філадельфії прийняв рішення про відділення американських колоній від Великобританії. Декларація незалежності була прийнята через два дні, 4-го липня, а вперше публічно зачитана — 8-го липня.

Декларація незалежності Сполучених Штатів Америки – виданий Другим Континентальним конгресом північноамериканських колоній Великої Британії документ, прийнятий 4 липня 1776 року, яким було проголошено, що тринадцять колоній у Північній Америці стають вільними та незалежними державами і що всі політичні зв'язки між ними та Великою Британією анулюються.

У вступній частині Декларації оповідається про природність людського прагнення до політичної незалежності; визнається, що підстави для досягнення такої незалежності мають бути достатньо вагомими та недвозначними. У преамбулі окреслюється загальна філософія такого явища, як уряд взагалі та пояснюється правомочність революції у випадку, якщо уряд порушує базові права підданих.

У Декларації надається довгий перелік «неодноразових утисків та узурпацій», вчинених британським урядом проти прав та свобод американських колоністів. Потому згадується про спроби колоністів привернути увагу британської влади до викладених проблем та про прикру відсутність реакції на ці спроби.

1900відбувся перший політ дирижаблю моделі LZ-1, сконструйованого відставним пруським офіцером Фердинандом фон Цеппеліном.

Саме Фердинанд фон Цеппелін був організатором виробництва і серійного випуску дирижаблів жорсткої конструкції, що мали жорсткий дюралевий каркас, обтягнутий тканиною, а підйомна сила створювалась окремими балонами з воднем, розташованими всередині каркасу.

Дирижаблі такого типу часто називають «цепелінами».

1951газета «Правда» засудила вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну».

На початку 30-их років у Сосюри виник конфлікт з комуністичною партією, членом якої він був з 1920. На тлі голодної смерті мільйонів українських селян, і репресій та розстрілів діячів української культури за постишевщини це довело Сосюру до межі психічного розладу. Попри ці несприятливі обставини, у 1930-их роках Сосюра, поруч з будівничою тематикою (типовий «Дніпрельстан» ще з 1926), майже єдиний в Україні культивував інтимну, любовну лірику.

У 1948 році Сосюру відзначено найвищою тоді нагородою – Сталінською премією, але в 1951-му він знову зазнав гострих нападів критики, приводом до чого була стаття в газеті «Правда», яка обвинувачувала Сосюру у «буржуазному націоналізмі» за патріотичну поезію «Любіть Україну», написану 1944 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 5 Липня 2015 14:23
З якого дива лучани повинні вітати рекетира-кирика, який роздерибанив луцьктепло і на даний час лучани бідують без гарячої води. Ще памятник йому поставте на місті бувших туалетів біля кінотеатру батьківщина. В Луцьку святкують свої дні народження багато поважніших людей і ви про них не згадуєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus