USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Відтворили бої Другої світової війни

2 Липня 2012 13:04
У рамках щорічного фестивалю військово-історичних клубів «Волинь у 1941 році» у Турійську і на його околицях відбулася реконструкція боїв ІІ Світової війни.
Про це повідомляє «Вісник+К».

Безпосередніми учасниками «баталій» стали члени військово-історичних клубів Луцька, Рівного, Львова, Нетішина Хмельницької області, Києва та Одеси.

У перший день учасники реконструкції, які представляли ВІК «Гренадер» і прибули в одностроях Лейбшандарту СС «Адольф Гітлер», «воювали» з бійцями УПА в лісі неподалік Клюйська. Бійці-прикордонники та червоноармійці і вояки 1-го парашутно-десантного полку Люфтваффе тим часом пройшли маршем вулицями Турійська. Пізніше вони облаштувались у тимчасовому таборі поблизу озера.

Після невеликого перепочинку «противники» здійснили нічний марш на висхідні позиції.

Звідси й розпочалося історико-тактичне навчання, яке тривало до світанку. А вже під полудень за «боями» місцевого значення біля озера спостерігали сотні турійчан та гостей селища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus