USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

26 жовтня: події, факти, дні народження

26 Жовтня 2015 00:00
Сьогодні день народження відзначають журналіст, прозаїк і драматург Володимир Лис (на фото) та заступник міського голови Луцька‚ керуючий справами виконкому Юрій Вербич.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх та бажає миру, достатку та здійснення мрій.

Окрім того, 26 жовтня день народження у завідувача кафедри релігієзнавства Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки - прекрасної жінки, талановитого науковця і педагога Вікторії Головей. Колеги та студенти вітають її зі святом, бажають міцного здоров'я, сімейного затишку, невичерпного натхнення та реалізації найсміливіших задумів. Нехай життя буде багатим на добрих людей, незабутні моменти і щирі емоції.



Також свято сьогодні у мужнього, сильного та комунікабельного представника ультрас ФК «Волинь» Тараса Третяка (відомого як Йофі Тофі). Друзі вітають його та бажають успіху, впевнених перемог, драйвових подій та яскравих вражень. Особливі вітання та подяка за співпрацю від редакції ІА Волинські Новини. Нехай усе в житті вдається!


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року видання повідомляло, що важкоатлети з Волині - найсильніші. Більшість нагород у важкоатлетичному турнірі імені Миколи Авраменка вибороливолиняни. Змагалися силою як хлопці, так і дівчата.

У 2013 році редакція розповідала про 9-річну лучанку, яка стала зіркою. Кліп «Українка-волинянка» за участю Ані Климовець з’явився у мережі.

5 рецептів від осінньої застуди видання описувало у 2012 році. Зокрема, на думку лікарів, укріпити імунітет допоможуть сміх, сало, холодний душ і трав’яні чаї.

Волинські товари - у сотні кращих товарів України. У 2010 році на Всеукраїнському конкурсі якості продукції, де визначали «100 кращих товарів України», назвали і волинську продукцію.

А п'ять років тому дев'яносто три матері-ківерчанки отримали звання героїнь.

Народилися:

26 жовтня народилися російський художник-баталіст Василь Верещагін, американський астроном, укладач Генерального каталогу зірок Льюїс Босс, український історик, ректор Харківського університетуДмитро Багалій, провідник анархістського руху в Україні в 1917-1920 роках Нестор Махно, італійський альпініст Акілле Компаньоні, український скульптор Іван Макогон, колишній президент Франції Франсуа Міттеран, українська актриса Ольга Матешко, президент Болівії Ево Моралес, український художник Анатолій Покотюк, український футболіст Олег Ящук, українська гандболістка, призер Олімпійських ігор Тетяна Шинкаренко.

Сталося:

1636 — Заснований Гарвардський коледж, що став в першій чверті XIX століття університетом, одним з найвідоміших в США і світі.

1795 — Здійснено третій (остаточний) поділ Польщі.

1810 — США анексують Західну Флориду.

1861 — Німецький винахідник Філіпп Рейс у Франкфурті продемонстрував свій винахід, який він назвав телефоном.

1863 — В Женеві утворений Міжнародний Червоний Хрест.

1863 — В Лондоні заснована Англійська футбольна асоціація.

1900 — В Нью-Йорку відкрита перша лінія метрополітену.

1938 — Фірма Du Pont розробила новий синтетичний матеріал — нейлон.

1938 — Августин Волошин призначений новим прем'єр-міністром автономного уряду Карпатської України.

1939 — Народні Збори Західної України у Львові ухвалили звернутися до Верховної Ради СРСР із проханням включити Східну Галичину і Волинь до складу Української РСР.

1944 — Війська США знищили японський флот в затоці Лійт на Філіппінах.

1947 — Проведена наймасовіша депортація українців із Західної України (близько 78 тисяч осіб).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus