USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Холодницький заявив, що спецназівець НАБУ побив водія САП і спровокував ДТП

19 Вересня 2018 19:18
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на брифінгу 19 вересня заявив, що спецназ Національного антикорупційного бюро силоміць витягнув співробітника САП з авто і потім спровокував ДТП.

Про це повідомляє "ГОРДОН".

"Мікроавтобус із тонованими вікнами, із якого було видно людей у масках, можливо, зі зброєю. Коли підійшли до автобуса, люди закрилися в ньому, відмовилися опускати вікна і надавати будь-яку інформацію. У цей час викликали поліцію. Коли вона приїхала, раптово з'явився спецназ НАБУ, загальновідомий "спецназ у шкарпетках", після чого водія САП силою витягли зі службового автомобіля, на його місце сів співробітник, як я розумію, НАБУ, і далі ви бачили на відео в інтернеті – навмисне скерував мікроавтобус на співробітників управління держохорони та інших людей. Після того, як вони відскочили, було скоєно ДТП за участю авто (Mitsubishi Pajero) і ще двох автомобілів", – сказав Холодницький.

За його словами, правоохоронці оформляють ДТП.

"Потім цього співробітника під щільним пильним супроводом працівників НАБУ із шевронами НАБУ вивели, вийшов із мікроавтобуса САП, його випровадили і він зник із місця події. На прохання співробітників поліції зупинити незаконні слідчі дії співробітники НАБУ застосували грубу фізичну силу. Водій САП, якого зухвало витягли з авто, перебуває в лікарні, попередній діагноз – перелом руки. Повідомили у СБУ, тому що це їхня підслідність. Експертна група оглядає сейф, який вилучили, і далі будуть цим займатися", – зазначив прокурор.

Він заявив, що проситиме провести розслідування кожного епізоду. "За фактом прослуховування – законне воно чи ні, за фактом умисного ДТП, за фактом викрадення авто, яке було зафіксовано на відео, і за фактом неправомірних дій кожного співробітника НАБУ, який брав участь у цій операції", – додав Холодницький.

Холодницький також заявив, що директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник використовує підконтрольне йому відомство для помсти та задоволення своїх комплексів, передає УНІАН.

«Те, що робить директор НАБУ, використовуючи для власної помсти і для задоволення власних нікчемних комплексів НАБУ як установу, то цього терпіти вже не можна», - сказав керівник САП.

За словами Холодницького, «часто детективи НАБУ неякісно проводять слідство», але сподівається що САП буде підтримувати результати такого слідства в судах. При цьому він запевнив, що САП не буде цього робити. «Триває атака на САП, яка не дає затримувати невинних. Ми будемо оприлюднювати такі факти, оскільки миритися з цим вже неможливо», - зазначив він.

Також Холодницький розкритикував роботу детективів НАБУ як непрофесійну: «А коли пишуть твори мистецтва замість доказової бази у підозрах, а потім розказують, що ми щось гальмуємо, то це не кращий спосіб показати, що ми боремося, а всі інші заважають. Ми ж погоджуємо всі підозри, де є достатні дані для погодження і направлятимемо такі справи до суду», - підсумував керівник САП.

19 вересня агентство "Інтерфакс-Україна" повідомило, що в кабінеті Холодницького затримали детективів НАБУ, які встановлювали прослуховувальний пристрій. Прес-служба НАБУ у Twitter заперечує цю інформацію.

Джерела "Української правди" заявили, що від лікарні "Охматдит" у бік САП прокладали кабель для прослуховування. Холодницький підтвердив цю інформацію і заявив, що звернувся у СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Любі свині Показати IP 19 Вересня 2018 20:36
Країна неляканих ідіотів. Всіх цих холодницьких,ситників та луценків і їхню свору - нафіг на фронт!
Непатріот Показати IP 20 Вересня 2018 01:41
Б....я,де я живу......((((((
Зачєм Показати IP 20 Вересня 2018 01:55
А толку з цих всіх набу,є*бу,сап,храп і т.д. ЯКОГОСЬ РЕАЛЬНОГО БОБРА З ТИХ ТИСЯЧ ТОП-КОРУПЦІОНЕРІВ ХОЧ НА ЯКИХОСЬ 5 РОКІВ ЗАКРИЛИ ЧИ ЗАБРАЛИ МАЙНО??? Нахєр нам такі органи з колоссссссальними видатками,якщо журналісти можуть провести ефективніше розслідування і доказати факти корупціі і незаконного збагачення нашими "абранцами", яке і так ніхто не приховує,відверто плюючи народу в лице???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus