USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через річкові повені на Волині Україна втрачає землі зі сторони Польщі

26 Травня 2021 09:11
На Волині річка Західний Буг поступово підмиває українські береги. Унаслідок цього окремі ділянки території зі сторони польського кордону стали меншими на десятки метрів.

Про це під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Очільник облради зазначив, що Україна втрачає землі зі сторони Польщі, адже під час повеней річка Західний Буг, у басейні якої знаходиться багато озер, у тому числі й Шацькі, продовжує підмивати береги.

«Ми маємо пам’ятати не тільки про північ, а й про Західний Буг, який підмиває береги, через це почали завалюватись дерева. Ми втрачаємо квадратні метри нашої землі з боку Польщі і кілометри кордону через повені і через те, що річка розмиває русло», – наголосив Григорій Недопад.

Він зауважив, що окремі ділянки території стали меншими на більш як 10 метрів, і тому виникла необхідність звернутися до Ради національної безпеки та оборони, у компетенції якої реагувати на такі виклики.

«Ми чудово розуміємо, що мова не про мільйони, а про сотні мільйонів гривень, але ми не можемо продавати і оцінювати нашу землю і втрачати її», – додав голова облради і зазначив, що мова йде не так про укріплення, а хоча б про розчистку річки від дерев, аби нею могли курсувати прикордонні катери.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Травня 2021 09:36
У Європу по шматочках?
Прокурор Показати IP 26 Травня 2021 11:52
Ось де явна державна зрада! Необхідно декого з чинуш посадити, то наступник моментально почне роботи по укріпленню.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus