USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Керує губернаторами. Заступник Єрмака оголосив себе президентом?

5 Серпня 2021 21:57
Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко оголосив на всю країну, що це він «керує губернаторами».

Як інформує Главком, заступник Єрмака в інтерв'ю Forbes Україна повідомив, що всі керівники ОДА «тепер в його підпорядкуванні».

Журналісти запитали, як влаштована політична «кухня» на Банковій та про кадрові рішення президента. Зокрема, відповідаючи на запитання про те, за яким принципом визначаються обʼєкти для «Великого будівництва», Тимошенко назвав голову Львівської обладміністрації «своїм підлеглим губернатором».

«Один з моїх підлеглих Максим Козицький, губернатор Львівської області, колись був на обкладинці українського Forbes. І він коли просить субвенції на якісь інфраструктурні проєкти – я йому у відповідь обкладинку Forbes: «Брате, у тебе все нормально в житті, навіщо тобі гроші – ти ж ось олігарх», – розповів заступник Єрмака.

«Коли у мене в підпорядкуванні опинилися губернатори, побудував систему таким чином: хто зробив домашню роботу за своїми інфраструктурними обʼєктами, той отримає гроші. Що входить в домашню роботу? Восени-взимку 2020 року, кожен губернатор мав зібрати документи, оголосити тендер на будівництво, підписати договір і знайти інвесторів. З домашньою роботою губернатор може приходити до нас за додатковими грошима в рамках «Великого будівництва». Деякі губернатори погано справляються, тому і міняємо їх час від часу», – заявив Тимошенко.

Зазначимо, що згідно з Конституцією України голови місцевих державних адміністрацій при здійсненні своїх повноважень відповідальні перед президентом і Кабінетом міністрів, підзвітні та підконтрольні органам виконавчої влади вищого рівня.

Нагадаємо, нещодавно колишня прессекретарка Зеленського Юлія Мендель випустила книгу, в якій є така цитата: «Єрмак – друга особа в державі». Цю тезу українська спільнота піддала нищівній критиці, адже за Конституцією друга особа в державі після президента – це спікер парламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дмитро Показати IP 5 Серпня 2021 22:45
дебільне суспільство дебільне керівництво
123 Показати IP 5 Серпня 2021 22:49
Да он внатуре ох%евший
1234 до 123 Показати IP 6 Серпня 2021 01:31
Це м'яко кажучи. Ще таких кончених при владі не було.
я Показати IP 6 Серпня 2021 08:12
народ за500-1000 грн понавибирав,,,,тіштеся
ага Показати IP 6 Серпня 2021 09:18
народ повибирав голобородьків і і ще сам доплачує за сватів.95 квартал.та гру на піаніно
андрій Показати IP 6 Серпня 2021 10:03
влада котиться по старинці поки, але тут є шанс на зміни - "старички" вже за 30 років набудували шось і досить
А Шарій правий Показати IP 6 Серпня 2021 10:41
І велике крадівництво, і велика реставрація, і велике прапорництво - все курірує кірюха.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus