USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Ми просто в шоці», - вчителі інтернату, який Клімчук хоче закрити. РЕПОРТАЖ

22 Грудня 2013 17:11
Задачу з кількома невідомими не може розв’язати педагогічний колектив Сенкевичівської загальноосвітньої школи-інтернату, - повідомляє «Слово Волині». Людей непокоїть поширена у ЗМІ інформація щодо ліквідації їх навчального закладу. Мовляв, про це на апаратній нараді обмовився сам губернатор краю Борис Клімчук.

“Заклад існує з 1956 року. Натепер в інтернаті для дітей пільгових категорій населення навчається 97 осіб. Вони перебувають на неповному державному утриманні. Цікаво, що за півстолітню історію школи, її співробітників неодноразово нагороджували грамотами, медалями. Таким чином держава дякувала за неоціненну працю. Відтак педагогам незрозуміло – чому декларується одне, а робиться інше”, - розповідає директор Сенкевичівської загальноосвітньої школи-інтернату Валентина Чижук.

Переймаються подальшою долею інтернату і його вихованці. Вони, до речі, тут зібрані зі всієї Волині. За місцем проживання, кажуть, їх школи радше нагадують довгобуди – там холодно, темно, немає зручностей.

Умови інтернату, який буцімто мають ліквідувати, і в порівняння не йдуть з умовами інших шкільних закладів. На площі майже 7 гектарів є стадіон, дві котельні, дитмайданчик, городнє господарство. Проживають діти у затишних кімнатах гуртожитку. Чому їх хочуть позбавити усіх цих вигод – невідомо. Між тим, тиск на батьків школярів лише посилюється.



“Якщо заклад закриють, без роботи залишиться 45 освітян. Де їм шукати нову працю у невеличкій Сенкевичівці – боюся і думати”, - каже вчитель молодших класів Сенкевичівської загальноосвітньої школи-інтернату Жанна Адамівна.

Не внесла ясність у справу і голова сільської ради. Заклад, виявляється, не на балансі установи, тож чиновник колективу, котрий з нового року може залишитися із діркою від бублика, лише співчуває.

Розформування інтернату, то суцільний мінус, - переконані і молоді педагоги. Окрім того, що це втрата робочих місць та погіршення навчальних умов для школярів, то це ще й стрес для них.

Точкою відліку майбутніх змін можуть стати новорічні свята. Педагоги всерйоз переймаються, що заклад можуть закрити під час канікул. Та чи так це буде, стане відомо вже за кілька тижнів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Місцевий Показати IP 22 Грудня 2013 17:33
там навчаються діти,які мають батьків і вони повинні ними піклуватися.Це не сирота, а чим погано, що держава утримує твоїх дітей, а ти собі попиваєш горілочку. А витрачати гроші тільки на утримання апарату і дітей,що мають батьків, які не хочуть їх утримувати тим більше у селах, де є що їсти, а тільки треба робити- це абсурд. Якби там були діти повністю без батьків, а то у нас завжди так робиться,держують соціальні допомоги багаті, а бідні нуль.Не потрібна цей інтернат,ппрекачка денег
дідо до Місцевий Показати IP 22 Грудня 2013 17:36
все набагато простіше. комусь пригледілося приміщення,от і попросили Клімчука зачистку зробити.
оксана Показати IP 22 Грудня 2013 18:04
На хама міліони тратити це нормаль,а от про дітей подбати нікому.Ти місцевий пошлеш свою дитину в холодну школу у чорта на кулічках.Комусь для дитини шкода куска хліба.Напевно запроданці Клімчуковські або хворі.
бувалий Показати IP 22 Грудня 2013 20:26
Скажіть,, що має бути в тому приміщенні, і я вам скажу точно, чи в дітях справа.
Анонім Показати IP 22 Грудня 2013 21:14
деякі з батьків можуть лише народити , а виховати дитину їм не дано . Невже краще щоб дитя дивилося на батьків алкоголіків,чи на матір повію??? на мою думку у інтернаті вони хача б бачать як повинні жити далі ..тобто істи нормальну іжу одягати ,чистий одяг і т.д.
Борис Показати IP 22 Грудня 2013 23:08
справа пахне махiнацiями влади
Леся до Борис Показати IP 23 Грудня 2013 08:16
Це "пахне" вашим незнанням ситуації, а зажерливі вчителі місце хочуть собі зберегти, а дітям освіти і виховання НУЛЬ!!!
жах до Леся Показати IP 23 Грудня 2013 10:25
Зберегти робоче місце - це зажерливість? Звідки така агресія до звичайного дотримання права людини на працю? Ви безробітна чи з адміністрації?
Андрій Показати IP 23 Грудня 2013 09:57
А звідки Ви так досконало володієте ситуаціє? Напевно по запахам?Зрештою,Ви ж жінка,судячи по ніку яким Ви користуєтесь,хоча зміст Вашого коменту суперечить цьому.По якому праву Ви судити про рівень знань і виховання тих дітей?Пам"ятайте,що той бруд яким Ви кидаєтесь в людей ,ще не відомо,що до них долетить,а на Ваших руках залишиться.
Правда Показати IP 23 Грудня 2013 14:33
Йде мова про скорочення кількості інтернатних закладів в усій державі (як мінімум скорочення кількості учнів що навчаються в таких закладах) це загальновідомий факт, так само як і скорочення кількості дитячих будинків, а потім їх повне закриття в державі тобто перехід на ДБСТ та ПС (дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім"ї) (соціальні ініціативи президента України). Тому у даному випадку не йде мова про один навчальний заклад це лише перший дзвоник, далі буде. У цій ситуації постраждають діти, це саме головне. А більшість коментаторів не володіють ситуацією взагалі!
Анонім Показати IP 21 Січня 2014 23:33
На дітей всім начхати.
Анонім Показати IP 21 Січня 2014 23:38
Якщо дітина там вчитсья значит в сімі якась проблема .но кто про це питае.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus