USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вихованців волинського інтернату хочуть повернути батькам

20 Грудня 2013 16:38
Ті діти, кому повертатися нікуди, переїдуть або у Володимир-Волинський або в Люблинець.

Нагадаємо, днями посадовці області розглядали питання про те, що Сенкевичівську школу-інтернат варто закрити. Мовляв, там на повному пансіоні живуть діти, які не є сиротами, а мають батьків.

У Горохівській РДА розповідають, що всі 27 дітей з району можуть повертатися в свої сім’ї, пише видання «Віче-інформ». Більше того, як кажуть голови сільрад, де мешкають ці сім’ї, батьки отримують по кілька тисяч гривень допомоги і аж ніяк не є малозабезпеченими.

Зі слів голови райдержадміністрації Жанни Савчук, зараз у закладі навчається 95 учнів. До слова, нині в інтернаті працюють 88 фахівців, з них 42 педагоги. Себто на одного працівника припадає 1,1 учня.

Місцеві подейкують, що в школі на повному пансіоні навчаються й діти працівників. Хоча поруч діє простора загальноосвітня школа. Утім керівник закладу такі закиди спростовує.

«У мене є всі необхідні документи, які підтверджують законне перебування кожної дитини в школі-інтернаті. Більше того, цих дітей до нас направило обласне управління освіти. Тобто над доцільність перебування тієї чи іншої дитини добре думали й чиновники, перш ніж надавати направлення батькам наших вихованців», - запевняє директор Сенкевичівської школи-інтернату Валентина Чижук.

Зі слів начальника обласного управління освіти Олександра Хомича, у багатьох сімей ситуація нормалізувалася.

«Загальна ж ситуація констатує, що Сенкевичівська спеціалізована школа-інтернат може бути першим закладом, звідки діти повністю повернуться в родини, до мами з татом. Хто з певних причин таки не зможе повернутися, тих діток переведуть у спеціалізовану школу-інтернат у Володимир-Волинську спеціалізовану школу-інтернат або в Люблинецьку. Ці сиротинці – набагато ліпші заклади. Там кращі умови, подекуди ліпша обслуга, бо створені були задля догляду за сиротами», - переконує посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Грудня 2013 17:17
Дітей в сімї!!! А хто був у тих сімях??? Для бажаючих можемо назвати адреси, поїдьте, побачите як вони живуть і на які кошти. Є батьки які небояться утиску з боку владних структур. А знаєте чому? Вони не отримуюють від держави ані копійки, не те що тисячі. Для чого казати неправду???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus