USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

На Івано-Франківщині арештували активи російських компаній на понад 200 млн гривень

15 Серпня 2022 23:28
За ініціативи СБУ в Івано-Франківській області арештовано та передано в АРМА активи російських компаній на понад 200 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За матеріалами Служби безпеки арештовано майно та корпоративні права двох підприємств у Івано-Франківській області. Вони спеціалізуються на виробництві картонної та паперової продукції для промисловості, їхні активи сягають понад 200 млн. грн.

Кінцевим бенефіціаром 100% статутного капіталу в одній із них є російський уряд, в іншому йому належить 75%, а решта – Україні.

Встановлено, що рф володіє підприємствами через ланцюжок пов’язаних між собою установ – два російські банки та одне ТОВ.

Після вторгнення рф топменеджемент розпочав переведення майнового комплексу на підконтрольну їм компанію.

За матеріалами СБУ арешт накладено на такі російські активи:

▪️ корпоративні права на 14,8 млн грн.

▪️ цілісний майновий виробничий комплекс вартістю майже 190 млн грн.

Активи передано в управління АРМА.

Досудове розслідування триває за трьома статтями ККУ: ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем); ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом); ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Викриття схеми і досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області за координації Головного управління контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму СБУ спільно з Національною поліцією та за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus