USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волинь пропонують повернути льонарство

14 Березня 2016 11:00
Льон-довгунець, який раніше засівали в поліських районах Волині, пропонують повернути на поля краю.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 14 березня.

Так, голова ОДА Володимир Гунчик запитав у директора департаменту агропромислового розвитку Юрія Горбенка, чи планують на Волині повертати льонарство. Мовляв, в програмі підтримки АПК за бюджетний кошт підтримується вирощування жита, інших зернових культур. А ось про льон на Волині сьогодні забули.

«В поліських районах крім грибів, ягід і картоплі немає нічого», - пояснив він своє бажання повернути вирощування льону-довгунця на Волинь.

Юрій Горбенко зауважив: в області у рамках міжнародної співпраці «Польща-Білорусь-Україна» Хотешівський сільський голова запланував розвинути льонарство в межах своєї громади. В громаді шукають партнерів для цього проекту. Але це – локальний проект, додав голова ОДА.

Він запропонував в області поміркувати над тим, як підтримати льонарство, залучити інвесторів і пошукати ринки збуту для продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
рожеві окуляри Показати IP 14 Березня 2016 11:28
очередний брєд
Дядько до рожеві окуляри Показати IP 14 Березня 2016 12:31
То не брєд, шановні, а спосіб дерибану і відмивання бюджетних коштів. Галузь давно зруйнована, от і хочеться підкаламутити тисячі у черговій "брудній водичці", щоб потім ні кінця, ні краю...
Анонім Показати IP 14 Березня 2016 13:34
в Білорусі Ольшанський льонокомбінат є стратегічним державним підприємством, там останнім часом для підвищення ефективності при вирощуванні льону застосовують навіть космічні технології - все зберіг, розвинув і сприяв переходу на новий рівень Лукашенко. Білорусь є найкрупнішим постачальником льону в Європі. За часів союзу в Україні вирощувалося льону набагато більше ніж в Білорусії, але у нас все розвалили і розікрали. Колишні льонокомбінати у кращому випадку торгують білоруським льоном.
Микола Показати IP 14 Березня 2016 13:38
Зараз докопаємо бурштин і візьмемося за льон
Фома до Микола Показати IP 14 Березня 2016 15:12
Майже в кожному районі є бурштиноносні жили, які простягаються з пн-зх на пд.сх.на глибині від 4-5м -до 50м і більше. Хіба це того варте?Краще садити льон, здавати гриби, ягоди і імпортувати в Європу.
до Микола Показати IP 14 Березня 2016 15:14
а ще "хворий ліс" залишається)))
Лучанка Н. Показати IP 14 Березня 2016 17:53
В Ковелі був потужний льонзавод - знищили вже за часів "незалежної" України, а тепер хто його відбудує? Чому білоруси і далі вирощують льон, а ми знищили такий потрібний напрямок галузі? Де тоді була місцева влада, управління АПК і т.д. і т.п.?! Недоумки і пройдисвіти керують!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus