USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новий склад ЦВК – одна з головних вимог надання допомоги від ЄС, – політолог

17 Травня 2018 23:25
За новий склад ЦВК таки проголосують, бо нещодавно ухвалили рішення про надання Україні макрофінансової допомоги з боку Євросоюзу, а це – одна з головних вимог.

На цьому в ефірі на телеканалі ZIK наголосив політолог Володимир Фесенко.

«Я не думаю, що йдеться про скасування затвердження нового складу ЦВК. Йдеться про перенесення. Аргумент полягає в тому, що нема згоди всередині коаліції, є побоювання щодо ризиків дочасних парламентських виборів. Народний фронт цього побоюється.

Тому деякі депутати з БПП підтверджують перенесення голосування на кінець червня. Скоріше за все, проголосують, бо нещодавно ухвалили рішення про надання Україні макрофінансової допомоги з боку Євросоюзу, і одна з головних вимог – затвердження нового складу ЦВК, при чому так, щоб там були представники всіх фракцій і депутатських груп, які є в парламенті», – зазначив політолог.

Відповідаючи на запитання ведучою про те, чи гість програми погоджується з думкою, що новий склад ЦВК без зміни виборчого законодавства нічого не дасть, пан Фесенко сказав, що навіть якщо буде ухвалений виборчий кодекс – принципово нічого не зміниться.

«Це та ж та сама «мажоритарка», тільки в більших округах і багатомандатна система. Перевагу матимуть люди з грошима, партії, які мають серйозне фінансування, а також відомі кандидати. Простого громадського активіста, якого ніхто не знає, навряд чи оберуть, навіть якщо його поставлять у цей список. Тому тут є багато запитань», – переконаний Фесенко.

Також, за його словами, ключове питання зараз - питання довіри до ЦВК. Оскільки на президентських виборах буде достатньо гостра конкуренція і за даними соціологічних опитувань від 6 до 9 кандидатів мають шанси на проходження до другого туру президентських виборів, розрив між ними буде в рамках 2-3 % і, безумовно, будуть підозри.

«Хоча всі розуміють, що якщо кажуть про підкуп голосів, то це відбувається «в полі». Там, де працюють дільничні виборчі комісії, ЦВК лише підбиває підсумки. Тому питання довіри до комісії зараз ключове», – прокоментував гість програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 18 Травня 2018 05:56
Дермократичне шоу.. Був би порядок в державі - витрясли б з офшорів і жирних злодюг - т.з. еліти те що ця сволота під кришуванням всіх п.резидентів крала 25 років - на десять річних бюджетів хватило б і ще осталось. Крадуть, граблять і ниють щоб ще транші дали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus