USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Оформлення ID-картки: переваги, недоліки та способи отримання

12 Липня 2019 17:59
Від 1 липня вартість оформлення ID-картки в Україні збільшилась: від 279 гривень до 345, за умови очікування протягом 20 робочих днів. Якщо документ потрібний терміново – заплатити доведеться 471 гривню замість 366 і тоді ID-картку вам виготовлять удвічі швидше.

Однак, черги в деяких паспортних столах не зникають. За скільки часу можна змінити паспорт-книжку на ID-картку та чи досі потрібно носити при собі теку з паперовими документами, дізнався «Сніданок з 1+1».

Є два способи потрапити до черги. Перший – записатися в електронну через сайт за 2 тижні, а другий стати в неї в паспортному столі за 35 днів.

Попри те, що прискореної процедури немає, послуга стає дедалі популярнішою. Цього року українці оформили на 160 тисяч паспортів більше, ніж минулого року за аналогічний період.

Серед недоліків ID-картки українці досі називають, те, що часто до документа треба прикладати додаткові, зокрема довідку про реєстрацію. Втім, чиновники запевняють, що працюють над цим.

«В Україні, так як в цілому світі цифрова система розвивається вже після того, як впроваджується документ. Наразі в Україні, в багатьох уже установах, як приватних, так і державних є спеціальні рідери, які зчитують інформацію з ID-картки. Відповідно, носити довідку про реєстрацію місця проживання не потрібно», – розповідає заступник начальника управління комунікацій та електронних сервісів ДМС Інна Герасюк.

В Міграційній службі України запевняють, що головна перевага ID-картки в тому, що її неможливо підробити.

Нагадаємо, від липня на 30% подорожчали ID-карти. Термінове виготовлення – 471 грн, а звичайне – 345.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Джек Показати IP 12 Липня 2019 20:13
Кому треба паспорт без прописки і для чого?А носити з собою бумагу яка за рік стає як мусор,бред. Ідентифік код впечатав в паспорт і ходиш як дядько.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus